Dakar rali

Sikeres volt a rajtceremónia - végre elindult a mezőny

  • MTI

A Mar del Plata-i hivatalos szilveszteri rajtceremóniával megkezdődött a Dakar 2012 elnevezésű, az össztávot tekintve több mint 8300 kilométeres terepralis viadal, melynek mezőnye - benne magyarokkal - argentin, chilei és új helyszínként perui szakaszok leküzdése után január 15-én Limában ér célba.

"A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős érces hangú Opel Antarája természetesen hatalmas sikert aratott, nemcsak azért, mert szép, hanem azért is, mert hangos, és itt az mindennél többet számít" - áll az Opel Dakar Team MTI-hez eljuttatott vasárnapi hírlevelében, amelyből az is kiderül, hogy összesen 443 jármű haladt át a rajtdobogón: 161 autós páros, 173 motoros, 30 quados és 74 kamionos trió.

"Kilométereken keresztül végig álltak az emberek a kordonok mentén. Visszatért a régi érzés, amit már el is felejtettem, s amit kétezer-kilencben éreztem, amikor legutóbb itt jártunk. Az emberek imádják errefelé az autósportot, s ezt minden lehetséges módon ki is mutatják. Elképesztő, mekkora szeretet árad felénk" - nyilatkozta Szalay Balázs, akinek ez a tizenegyedik Dakarja. A beszámoló szerint az Opel Dakar Team is köszöntötte az új évet. "A rajtceremónia után közös vacsorával ünnepelt a csapat, majd testületileg levonult az Atlanti óceán partjára, ott koccintott éjfélkor. A kis magyar különítmény kiegészülve a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc versenykamionos trióval és a szervizkamion legénységével a strandon elénekelte a Himnuszt, majd közvetlenül ezután pihenni tért, hiszen hosszú út vár rá vasárnap, amikor ténylegesen is elkezdődik a 2012-es Dakar-rali" - olvasható a hírlevélben.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős két év kihagyás után próbál meg el eljutni a végcélig a 2012-es Dakar-ralin. Mellettük egy másik magyar kettős, az újonc Sebestyén Sándor és Bognár József alkotta duó is megkísérli "összekötni" az Atlantit a Csendes-óceánnal. A világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyének argentínai nyitányán egy rövid, tengerparti száguldás és több száz, etapon megtett kilométer vár a mezőnyre.