Síugró Négysáncverseny

Schlierenzauer nyert Garmischban is - halad az egymillió frank felé

  • VNA

Újév napján került sor a síugró Négysáncverseny második állomására a németországi Garmisch-Partenkirchenben.

Újév napján került sor a síugró Négysáncverseny második állomására a németországi Garmisch-Partenkirchenben.A síugró Négysáncverseny második állomását hagyományosan újév első napján rendezik a németországi Garmisch-Partenkirchenben. Az első sorozat után az oberstdorfi győztes Gregor Schlierenzauer (138 méteres ugrásával) állt az élen, a német Severin Freund valamint a címvédő Thomas Morgenstern előtt. A második sorozatban a japán Ito Daiko ugrott a legmesszebbre, aki 141,5 méteres ugrásával végül az ötödik helyről feljött a harmadik pozícióba.

Morgenstern a második sorozatban is nagyot ugrott (136,5 méter), de a szélkompenzáció miatt nem tudott a dobogón maradni és csak hatodik lett a garmischi versenyben. Freund másodikra nyolc méterrel rövidebbet ugrott (130,5), így ő is jelentősen visszacsúszott a rangsorban. Schlierenzauer a második sorozatban 134 méterig jutott, de ez még pont elég volt neki a sokáig vezető honfitárs, Andreas Kofler megelőzéséhez. A mindössze 21 esztendős osztrák ugró ezzel második versenyét is megnyerte az idei Négysáncversenyen és továbbra is maradt esélye arra, hogy elnyerje a szervezők által felajánlott egymillió svájci frankos bónuszt, ami abban az esetben járna neki, ha a további két állomáson (Innsbruck, Bischofshofen) is sikerülne győznie.

Eredmények:
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 274,5 (138 m/134 m)
2. Andreas Kofler (osztrák) 270,4 (130,5, 137,5)
3. Ito Daiki (japán) 269,6 (138,5, 141,5)
Az összetett állása két verseny után: 1. Schlierenzauer 557,8 pont, 2. Kofler 535,6, 3. Ito 532,3
A Világkupa-sorozat állása kilenc verseny után (még 18 van hátra): 1. Kofler 668 pont, 2. Schlierenzauer 576, 3. Anders Bardal (norvég) 459
A Világkupa-sorozatba tartozó Négysáncverseny második állomását követően a mezőny Németországból átköltözik Ausztriába. Szerdán Innsbruckban, két nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.
Az összetett győztes 20 ezer svájci frankos (5 millió forintos) jutalmat kap, de ha úgy diadalmaskodik, hogy mind a négy állomáson ő nyer, egymillió svájci frankkal gazdagodik.