Sportfogadás

Komoly értéket tartogathat a fogadók számára a Lakers idei utolsó meccse

  • Barcsai Róbert

A 2011-es év utolsó NBA játéknapjának legnagyobb rangadója a Los Angeles Lakers-Denver Nuggets mérkőzés lesz. A játéknap legnépszerűbb összecsapása talán a nap legerősebb tippjét tartogathatja számunkra, lássuk miért!

Előzmények A Lakers döcögősen indította a szezont, hiszen előbb izgalmas végjátékban hazai pályán kikaptak a Bullstól, majd a fiatal Sacramentótól is vereséget szenvedtek, azonban a csapat láthatóan magára talált, hiszen azóta két győzelme van Bryantéknek. Az említett két diadal jól mutatja a Los Angeles-iek javuló formáját: 25 ponttal verték a Jazzt, majd 17-tel a Knickset. Bryantet láthatóan nem zavarja a sérülése, all-star formában játszik, ugyanis az idei „leggyengébb” teljesítménye is 26 pont volt.

A Denver szezonkezdése sokak számára kicsit csalóka lehet. A nyitómeccsen a láthatóan szenvedő Dallast verték idegenben 115-93-ra, majd a szintén bukdácsoló Jazzt győzték le hazai környezetben 117-100-ra. Az első vereségét Portlandben szedte össze a csapat, 111-102-re kaptak ki Lawsonék. Az említett összecsapások közül az egyetlen igazi erőfelmérőnek tekinthető meccs pont a Blazers elleni volt, ahol bár sokáig jól tartotta magát a Nuggets, a végén mégis elvéreztek.

Kobe Bryant a Los Angeles Lakers egyik NBA-mérkőzésén

Sérültek A hazaiaknál Matt Barnes és Josh McRoberts kisebb sérüléssel bajlódik, de szinte 100%, hogy játszani fognak. Nagyon jó hír a csapat számára, hogy Andrew Bynum letöltötte eltiltását, Mike Brown edző nyilatkozata alapján 30-35 percet játszhat ma. Bynum visszatérése egyben azt is jelenti, hogy Gasol visszatér az eredeti posztjára (erőcsatár), Bynum lesz a kezdő center, McRoberts pedig kispadra kerül.

Denveri oldalon nincs egyetlen sérült játékos sem.

Trendek
A DEN utolsó 8 szombati mérkőzésén 6-2-es ATS mutatót ért el.
A DEN utolsó 17 idegenbeli mérkőzésén az underek aránya 11-4-2.
A Denver utolsó 28 idegenbeli mérkőzésén 20-8-as ATS mutatót ért el.
A LAL utolsó 21 szombati mérkőzésén 16-5-ös ATS mutatót ért el.
A LAL utolsó 56 Észak-Nyugati csoport csapatai ellen játszott mérkőzésén az underek aránya 37-18.
ATS: Főleg amerikai sportoknál jellemző rövidítés. Jelentése At The Spread, azaz hendikeppel szemben.
A Denver 6-2-es ATS mutatója azt jelenti, hogy a 8 alkalomból hatszor tudtak hendikeppel nyerni, vagy
ellenük adott hendikep határán belül maradni, két alkalommal pedig nem tudtak hendikeppel nyerni,
vagy határon belül maradni.

Hathárom-tipp: Los Angeles Lakers -5.5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idei szezon furcsaságai miatt a tippjeimet eddig szinte csak a látottakra alapoztam, ez ezúttal sem lesz másképp. Sajnos a csonka idény miatt néha teljesen irreális eredmények születnek, ez nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy sem a csapatok, sem a bukmékerek, sem a fogadók nem kerültek még ilyen szituációba, hogy három napon belül három meccset kell játszani, vagy hogy egy héten belül ötöt. Minden olyan fogadónak javaslom, aki komolyan foglalkozik az NBA-vel, hogy lehetőleg minél több meccset nézzen meg, erre kitűnő lehetőséget biztosít az NBA League Pass, amivel még január első hetében is ingyenesen láthatunk minden meccset, ráadásul bármelyiket megnézhetjük utólag is.

A szezon elején mindenki lesajnálta a Lakerst, ugyanis Odom kiválásával, Bynum eltiltásával sokat gyengült a csapat, ellenben érdemben nem sikerült erősíteni, legalábbis sokan ezt gondolták. Azóta azért letisztult a kép, engem mindenképpen pozitív csalódásként ért a Lakers játéka. Bryant all-star formában játszik, a kiegészítő emberek kiválóan teszik a dolgukat, talán az egyik legösszeszokottabb csapat benyomását keltették eddig, mindezt úgy, hogy edzőt cseréltek, valamint két új játékos is volt a kezdőben, valamint nem számíthattak Bynumra. Ha már megemlítettük Bynumot, akkor azt is fontos megjegyezni, hogy ma már ő is játszhat, ami hatalmas erősítés lehet Bryanték számára.

A Denvernél is sok változás volt a nyáron, lényegében a teljes csapat kicserélődött, hiszen távozott Martin, Chandler és JR Smith is, akik meghatározó játékosnak számítottak. Jelenleg a legnagyobb problémát a magasembereknél látom a csapatban, Nene is kevesebbet játszik a posztján, mert nincs kezdő szintű erőcsatára a csapatnak, így Mozgov játszik centert, Nene pedig magasbedobót. Három olyan játékos van, aki számomra eddig komoly meglepetéssel szolgált, az első Ty Lawson. Tavaly már néhány meccsen megmutatta, hogy mit is lehet várni tőle hosszútávon, de azt hiszem, hogy kevesen gondolták, hogy már a szezon elején ilyen kimagasló teljesítményt fog nyújtani, a fiatal irányító 22 pontot átlagol eddig. A másik két kiváló teljesítmény Andre Miller és Al Harrington nevéhez fűződik. Miller a padról beállva 12.7 pont mellett 8.3 asszisztot átlagol, az oly sokszor leírt Harrington pedig 14.7 pontot és 5.7 lepattanót szállított meccsenként.

Mivel a két csapat nagyon átalakult idén, ezért nem tulajdonítok nagy jelentősséget az egymás elleni statisztikáknak.

Összességében úgy gondolom, hogy a Lakers számára jelen pillanatban ideális ellenfél lehet az a Denver, amelynek komoly problémái lehetnek a palánk alatt mind védekezésben, mind támadásban. A Denver egyelőre úgy tűnik, hogy túl van értékelve, ráadásul sokan eltekintenek attól a ténytől is, hogy Bynum komoly erősítést fog jelenteni a Lakersnek, ezért úgy gondolom, hogy a Lakers simán 10 pont körül győzelemmel fog zárni.