Forma-1

Vettel túlnőtte Alonsót és Hamiltont - Berger

Gerhard Berger úgy véli, Sebastian Vettel a legjobb pilóta a jelenlegi mezőnyben. Szerinted is? Szavazz a cikk mellett!

Hamilton, Vettel és Alonso

Gerhard Berger úgy véli, Sebastian Vettel bizonyította idén, hogy ő a legjobb pilóta a Forma-1-ben. A Torro Rosso csapat korábbi társtulajdonosa elmondta, nem kétséges, hogy a németek kétszeres világbajnoka a legjobb a mezőnyben.

"A fiú óriási és mögötte áll a legjobb csapat is - mondta az egykori osztrák pilóta. - Időközben ő lett a legjobb versenyző a Forma-1-ben. Tavaly még egy szintre tettem őt Alonsóval és Hamiltonnal, de az idei szezon után azt kell, hogy mondjam, ő a legjobb."

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt sem fukarkodott a jelzőkkel, szerinte Sebastian Vettel több bajnoki címet szerezhet pályafutása során a Formula-1-ben, mint Michael Schumacher.

"Sebastian több bajnoki címet nyerhet, mint Michael - mondta a Ferrari egykori csapatfőnöke. - Mindketten német kultúrában nőttek fel, ugyanakkor a személyiségük és a karakterük különbözőek."

Michael Schumacher a maga 7 bajnoki címével magasan csúcstartó a kategóriában, de Todt úgy véli, Vettel túlszárnyalhatja elődjét.