Átigazolás

Romeu a Chelsea-t preferálja a Barcelonával szemben

Ügynöke szerint Oriol Romeu szívesebben maradna a Chelsea-ben a következő idényben, mint hogy visszatérjen nevelőegyesületéhez, a Barcelonához.

A középpályást a Barcelona nyáron adta el a Chelsea-nek, de egy visszavásárlási opciót beépített az átigazolási szerződésbe. Eszerint 2012-ben 10 millió, 2013-ban pedig 15 millió euróért veheti vissza a játékost, bármennyi is lesz az aktuális piaci értéke. Mivel úgy tűnik, hogy Seydou Keyta nyáron elhagyja a katalán együttest, érvényesíteni szeretnék ezt az opciót.

Oriol Romeu a sajtótájékoztatón, ahol bemutatják, mint a Chelsea játékosát 2011-ben

Romeu azonban egyre több szerepet kap angol klubjában, és ezt szeretné a játékával meghálálni a következő idényben is.

"Az volt az álma, hogy a Barcelonában játsszon, mielőtt eljött, és ez még mindig a céljai között van, de nem akarja cserbenhagyni a Chelsea-t sem, hiszen ebben a csapatban megkapta a lehetőséget" - mondta Romeu ügynöke, Javier Mágico Díaz.

A játékosmenedzser szerint nyáron a két klubnak és a játékosnak is tárgyalnia kellene, hogy megtalálják a mindenki számára legjobb megoldást.

"Meg kell majd vizsgálnunk, hogy kinek mi lesz az érdeke. Nem biztos, hogy a Barcelonában is úgy tud majd fejlődni, ahogy most tud a Chelsea-ben. Lehet, hogy jobb lenne, ha még egy évig maradna, és csak 2013-ban térne vissza" - mondta Díaz.