PSG

Még nem fejezték be a tárgyalásokat Ancelottival

  • MTI-hatharom.hu

Bár a francia lapok már szerdán arról írtak, hogy órákon belül a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője lesz Carlo Ancelotti, még csütörtökön sem született egyezség a felek között.

Az 52 esztendős olasz szakember, aki Antoine Kombouarét követné a fővárosi klub kispadján, a L'Equipe és a Le Parisien értesülése szerint két és fél éves szerződést írhat alá, amennyiben meg tud állapodni a feltételekben. Ugyancsak lapértesülés szerint Ancelotti fizetését hat- és hétmillió euró között szabják meg, s ha ez így történik, a francia bajnokság legtöbbet kereső edzője lesz.

Szerdán állítólag öt órát töltött a PSG sportigazgatójának, Leonardónak a társaságában az együttes stadionjában, a Parc de Princes-ben, csütörtökön pedig fél tizenkettő és délután fél hat között tárgyaltak, de szerződést még nem írtak alá. Ugyanakkor a tárgyalás helyszínéről egy párizsi kórházba ment, ahol a csapat játékosainak és edzőinek egészségügyi vizsgálatait végzik a napokban.

Az AC Milannal (2001-2009) kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szakember első évében bajnoki címre vezette a Chelsea-t (2009-2011) a Premier League-ben, a második idényében azonban nem nyert trófeát, emiatt májusban menesztették.

Játékosként a Parma, a Roma és az AC Milan csapatában játszott, utóbbival kétszer nyert BEK-et. A címeres mezt 26 alkalommal húzhatta fel.