Chelsea

Kevesek, akik ezen a szinten ilyen hűségesek klubjukhoz - Terry

A Chelsea angol válogatott védője kijelentette, hogy egész pályafutása során elkötelezett volt a Kékek iránt, és nagy álma, hogy klublegendaként vonuljon be a futballtörténelembe.

 "Hozzám hasonló játékos nagyon kevés van Angliában - utalt Terry arra, hogy már 13 éve szolgálja a Chelsea-t, a legmagasabb színvonalon. - Néhányan a Manchester Unitedben, és Steven Gerrard a Liverpoolban, de egy kezemen meg tudnám számolni, hányan vagyunk azok, akik évtizedeken keresztül hűségesek klubjukhoz. Ez nagy ritkaság a futballban, és rendkívül büszke vagyok arra, hogy egész karrieremet itt töltöttem."

A 31 éves középső védő 1991 és 1995 között a West Ham United utánpótlásánál pallérozódott, 15 évesen került a Chelsea akadémiájára, és egy pár hónapos kölcsönszerződést leszámítva (2000-ben a Nottingham Forestnél) szolgálja a Kékeket. Az elért eredményeket tekintve Terry a klub történetének legsikeresebb csapatkapitánya, a futballtörténelemben az ötödik. Egyedül a Bajnokok Ligája-arany hiányzik éremkollekciójából. 

"Elég szerencsés vagyok, hogy már nagyon fiatalon megadták nekem a lehetőséget (18 évesen debütált a felnőttcsapatban, a szerk.), és minden menedzser bízott bennem. Mérhetetlen büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy egyetlen más klubért sem hagytam el a Chelsea-t, sohasem tudtam magam elképzelni más csapat mezében."

Egyszer azért mégis elhagyhatja a Stamford Bridge-t Terry, hiszen már korábban elmondta, hogy egy napon menedzserként szeretné hasznosítani tapasztalatát, de előbb máshol szeretné élesíteni tudását, természetesen nagy álma, hogy egyszer a Chelsea-t irányítsa.