Serie A

A Milan és a Juventus is dubai edzőtáborral készül a januári folytatásra

  • Bodnár Gergő

A játékossztrájk miatt elmaradt első forduló pótlása után az olasz csapatok nagy része csütörtökig szabadságát töltötte. A legtöbb klub a napokban kezdi meg a felkészülést a január 7-i folytatásra, a Siena labdarúgói viszont már december 27. óta együtt dolgoznak.

A karácsony utáni rövid téli szünetben mindössze három klub utazik külföldi edzőtáborba. A holtversenyben az első helyen álló Milan-Juventus kettős Dubaiban tölt pár napot, a Catania pedig csütörtöktől egészen január 5-éig Máltán készül.

Antonio Conte veretlen együttese január 4-éig edzőtábozik Dubaiban, majd a Juve Rijádban az Al-Hilal ellen játszik felkészülési meccset. A hazatérés után az első 2012-es fordulóban pedig jöhet a sereghajtó Lecce elleni találkozó.

Zlatan Ibrahimovic sétál Dubai repülőterén az AC Milan edzőtáborának idején

A címvédő Milan játékosai december 29-éig kaptak szabadságot. A csapat csütörtökön kora délután Dubaiba utazik, ahol január 4-én a PSG ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Az utolsó négy őszi bajnokiját megnyerő Internél az újév második napján lesz az első edzés. A milánói fekete-kékek a Serie A 17. fordulójában a Parmát fogadják.

A Lazio légiósai csak jövő hét kedden csatlakoznak a társakhoz, az olasz labdarúgók már december 29-étől együtt készülnek. Sok A-ligás klubhoz hasonlóan a rómaiak is pihenéssel töltik az újév első napját. Minden szabadnapnak jelentősége lehet, hisz kemény január vár a Lazióra. Az első 2012-es bajnokin a Sienával játszanak vendégként, majd három nappal később a B-ligában remeklő Hellas Veronával csapnak össze az Olasz Kupában.

A városi rivális AS Románál pénteken kellene elkezdeni a félkészülést a tavaszi szezonra, de a Bologna elleni idegenbeli győzelemnek köszönhetően Luis Enrique a Roma edzője, plusz két nap szabadságot adott játékosainak. A fővárosiaknál így csak január 2-án lesz az első edzés.