Darts

Szenzáció a londoni vb-n, kiesett Phil Taylor - videó

  • VNA
Címkék:

A Londonban zajló darts világbajnokság legnagyobb meglepetését az újonc Dave Chisnall okozta, aki legyőzte a 15-szörös világbajnok Phil Taylort.

Még sohasem esett ki ennyire korán a PDC (Professional Darts Corporation) által kiírt világbajnokságon a rekord bajnok Phil Taylor, aki kedden a második körben az újonc Dave Chisnalltől szenvedett vereséget. A toronymagas favorit ellen a fiatal játékos 4-1-re (3:2, 2:3, 3:2, 3:2, 3:1) győzött, így rögtön első PDC-vb-jén a legjobb 16 közé jutott. A tizenötszörös (ebből kettőt még a másik profi darts világszervezet, a BDO égisze alatt szerzett) világbajnok és egyben címvédőnek is számító Taylor a londoni Alexandra Palace-ban rendezett találkozón elsősorban a duplák megdobásánál gyengélkedett, Chisnall viszont a legélesebb helyzetekben is helytállt. A „Chizzy” becenévre hallgató 31 esztendős Chisnall három nyilas átlaga 99,05 lett a mérkőzésen, és volt olyan időszaka is, amikor két 180-at (a három nyílból elérhető maximális pontszámot) ért el sorozatban.

„Teljesen magamon kívül vagyok. Az elejétől fogva elhittem, hogy le tudom őt győzni. Tudom ugyanis, hogy ha jól játszom, akkor bárkit képes vagyok legyőzni” - adott receptet a sikerre Chisnall. Taylor a korai kiesés miatt érthetően el volt keseredve, de a karrierje végét firtató „kedves” újságírói kérdésekre azért optimistán válaszolt: „A mai napon Dave egyszerűen jobb volt, jobban dobott, mint én. Nem vonulok vissza, még két-három évet biztosan versenyezni fogok” - mondta az 51 esztendős brit játékos, aki így is sportága legendájának számít.