Bundabotrány

Már 20 Serie A-meccs kapcsán nyomoznak, a Lazio is bajban van

Az olasz bajnoki mérkőzések és klubok egyre nagyobb körére terjed ki a nyomozás az olaszországi bundabotrány kapcsán. A fogadási csalások letartóztatott szereplőinek vallomásai alapján már 20 elsőosztályú találkozót vizsgálnak a hatóságok, és egyre több Serie A-s csapat, köztük a Lazio és a Napoli is bajba kerülhet.

Cristiano Doni, az Atalanta korábbi válogatott játékosa a napokban elismerte bűnösségét a fogadási csalásokban, és az ő valamint Carlo Gervasoni, a Piacenza korábbi védőjének vallomásai alapján újabb klubok, játékosok, játékosügynökök és sportvezetők után nyomoznak a hatóságok.

A Lazio jázékosai örülnek a Cagliari ellen lőtt góljuknak a Serie A-ban 2011-ben

A legújabb hírek szerint az előző szezonból már 20 Serie A-s mérkőzésre terjedt ki a vizsgálat, és amelyek kapcsán a Genoa, a Bologna, a Cagliari, a Napoli a már Serie B-s Bari és Brescia, de akár a jelenleg az első osztályban negyedik Lazio is a vizsgált klubok közé került.

A fogadási csalások szervezőinek állítólag az olasz szövetségben is voltak embereik, és nyolc játékosügynök valamint legalább tíz Serie A-ban játszó labdarúgó szerepét is vizsgálják. A kezdetben elszigetelt jelenségnek tűnő csalássorozat tehát egyre nagyobb méretűnek tűnik, és Roberto Di Martino, a nyomozást vezető ügyész szerint lehetetlen, hogy minden bűnöst elkapjanak.

"A valódi vezetők, akik a pénzmozgást irányították, Szingapúrban élvezik az életet" - mondta Di Martino.

Azokra, akiket bűnösnek találnak komoly, akár 17 éves börtönbüntetés várhat a sportban elkövetett csalás és a szervezett bűnözésben való részvétel miatt. Az eddigi vizsgálatok alapján a klubok közül egyelőre csak az Atalantát büntették meg, a bergamói klub hatpontos levonással kezdte az idei szezont a Serie A-ban.