NB I

Hatszázötven millióból gazdálkodik jövőre a Diósgyőr

Dudás Hunor ügyvezető szerint az éves költségvetés hetven százalékát a bérek teszik ki, ezt szeretnék a közeljövőben 50 százalékra csökkenteni.

Tovább fejlesztenék a miskolci arénátA hlsz.hu írásai szerint a diósgyőri futballcsapat egy év alatt közel duplájára tudta növelni az éves költségvetést, hiszen míg 2009/2010-es évadban, a másodosztályban 300 millió forint volt a keret, addig az idén már 550 millióra rúg ez az összeg. A tervek szerint jövőre már 650 millió forintból valósítanák meg a nagyra törő terveket. A magyar elsőosztályban ez kiemelkedően magasnak számít, ennél nagyobb büdzsével csak a Videoton, a Debrecen, a Győr valamint a Fradi "büszkélkedhet".

"Négy lábon kell állnia egy sportgazdasági vállalkozásnak. Ehhez a tulajdonosi befizetések, az önkormányzati támogatás, a kereskedelmi bevételek, valamint helyi szponzori támogatás adja a pilléreket" - vázolta a terveket az ügyvezető, Dudás Hunor. A klubvezető elmondta, hogy jelenleg a bérek a költségvetés 70 százalékát teszik ki, amit nyugati mintára a közeljövőben 50 százalékra mérsékelnének.

Ami a stadiont illet: 2013 körül állami szerepvállalással egy 15-18 ezer nézőt befogadó stadion építéséről dönthetnek majd. Az átépítést úgy szeretnék megoldani, hogy egyszerre csak egy-egy részt építenek fel, így folyamatosan lehet meccseket rendezni a munkálatok közben is.

Ha valahol, a DVTK otthonában bizonyosan nem kidobott pénz a stadionra fordított összeg, hiszen a nagyobb rangadókon már most kicsinek bizonyul a lelátó befogadóképessége.