EURO 2012

Az Everesten fociznának az Eb-re készülő ukránok

  • VNA

Különleges ötlettel álltak elő az ukránok, akik a világ legmagasabb hegyén népszerűsítenék a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

Donyeck környékéről származó ukrán hegymászók szeretnének labdarúgó mérkőzést rendezni a Mount Everesten, ezzel is népszerűsítve a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot. „Legyen Ukrajna az, amely az első gólt szerzi a világ legmagasabb hegyén” - állt elő a kampány ötletével Szergej Kovaljov, a helyi alpinista egyesület vezetője.

Az utóbbi időszakban ugyan több hangot is lehetett hallani arról, hogy az Eb-társrendező Ukrajna nem megfelelően felkészült a kontinenstorna megrendezésére, ám az UEFA elnöke, Michel Platinti decemberi helyszíni szemle után jelezte, hogy amikorra kell, időben készen lesz az ország a jövő évi eseményre. A helyiek viszont mégis úgy gondolják, hogy ennek ellenére is szükség lenne az egyelőre még csak papíron létező, nem részletezett formában kitalált „magaslati focira”, amely az országimázs javítását is szolgálhatná.