Bundabotrány

Aczél Zoltán tíz milliókra perelheti az MLSZ-t

A Magyar Labdarúgó Szövetség által felfüggesztett tréner ügyvédje reméli, hogy a szervezetnél tettek félre elég pénzt a kárterítésre.

Ha beigazolódik Aczélék igaza, több tíz milliós kártérítésre tarhatnak jogot Mint ismert a szövetség december elején felfüggesztette Aczél Zoltánt a sportszakmai tevékenysége alól, majd ezután nem sokkal a Haladás csapatánál megváltak a vezetőedzőtől, annak ellenére, hogy a botrány kirobbanása előtt még hároméves szerződést akartak vele aláíratni.

A Blikk úgy tujda, hogy Aczél havi bruttó egymillió forintot keresett Szombathelyen, információnk szerint a jelenlegi szerződéséből fennmaradó hat hónapnyi jussát, illetve a leendő kontraktus 36 hónapos bérét követelné a szövetségtől. "Remélem az MLSZ-ben kellő nagyságú összeget tettek félre a kártérítésre – reagált korábban a szövetség döntésére dr. Czeglédy Csaba, Aczél ügyvédje. A jogász azért nyújtotta be fellebbezését a bírósághoz, mert szerinte  a szövetség a saját szabályzata, és egy 2004-es kormányrendelet alapján nem dönthetett volna védencéről, mivel a kérdéses esemény óta már eltelt egy év.

Czeglédy szerint a fegyelmi bizottság legfeljebb két évre függeszthette volna fel Aczélt, holott az ellene folytatott büntetőügyben sokkal később születhet döntés.

A fegyelmi bizottság január 10-én tárgyalhatja másodfokon a tréner ügyét, amennyiben érvényben marad a felfüggesztés, úgy a szakember hazai bírósághoz fordul. Ha ott számára kedvező döntés születik, úgy kártérítést követelhet az MLSZ-től.

A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy - még a Siófok trénereként - 2009-ben elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzést. Előbbi esetben az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor, míg utóbbi esetben - a gyanú szerint - a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még négy labdarúgót, Andruskó Attilát, H. Gyulát, T. Richárdot és K. Norbertet,  továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.