Síugrás

A 2009-es győztesé az utolsó osztrák hely a Négysáncversenyen

  • VNA

A verseny rajtja előtt egy nappal eldőlt, hogy utolsóként Wolfgang Loitzl kap szereplési lehetőséget az osztrák csapatban az idei Négysáncversenyen.

Loitzlé lett az utulsó hely az osztrák csaaptbanKedden és szerdán a svájci Engelbergben rendeztek síugró versenyt a Kontinentális Kupában. A sportág második számú versenysorozatának eseménye azért érdemel figyelmet, mert itt dőlt el, hogy ki lesz az osztrák csapat hetedik indulója a csütörtökön kezdődő hagyományos Négysáncversenyen. A párharcot végül az a Wolfgang Loitzl nyerte meg, aki Engelbergben első és harmadik helyen zárta a két versenyt, így lényegesen jobban szerepelt, mint riválisa, a 20 esztendős Michael Hayböck (7. és 6. hely).

A 31 esztendős rutinos ugró ugyan idén nem versenyzett jó formában, viszont tudja azt, hogy mi kell az összetett sikerhez a Négysáncversenyen, hiszen a 2008/09-es kiírást ő nyerte meg. Loitzl idei legjobbja mindössze két darab 18. helyezés, így egyértelmű, hogy az osztrákok nem benne látják a fő esélyest, sokkal inkább a címvédő Thomas Morgensternben, a fiatal Gregor Schlierenzauerben vagy éppen az összetett Világkupát vezető Andreas Koflerben. Rajtuk kívül még Martin Koch, Manuel Fettner és David Zauner alkotja majd az osztrák csapatot az első két helyszínen, Oberstdorfban és Garmisch-Partenkirchenben.