Műkorcsolya

Pljuscsenko győzelemmel tért vissza

  • VNA

Huszonkét hónapos kihagyása után az orosz bajnokság megnyerésével tért vissza az orosz műkorcsolyázó, Jevgenyij Pljuscsenko.

Az olimpiai bajnok orosz műkorcsolyázó, Jevgenyij Pljuscsenko a hétfőn Szaranszkban véget ért országos bajnokságon tért vissza a mezőnybe, ahol fájós térde ellenére is győzni tudott. A 29 esztendős versenyző a kűr során is megvédte a rövidprogramban szerzett pontelőnyét, így 269,67 ponttal győzött Artur Gacsinszki előtt. „Kemény volt a verseny, elsősorban pszichésen. Már majdnem elfelejtettem, hogy is néz ki egy verseny” - nyilatkozta a háromszoros világbajnok Pljuscsenko a verseny után.

Kilencedik orosz bajnoki címét szerezte Jevgenyij Pljuscsenko
A most kilencedik orosz bajnoki címét szerző Pljuscsenkót tavaly el rövid időre eltiltotta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU), amelyet később feloldott, az orosz korcsolyázó azonban idén már térd- és kézsérülése miatt nem tudott eddig visszatérni. Az orosz műkorcsolyázó utoljára a 2010-es vancouveri olimpián lépett jégre, ahol a második helyen zárt az amerikai Evan Lysacek mögött. Pljuscsenko mostantól a januári sheffieldi Európa-bajnokságra készül, de nem felejtette el megjegyezni, hogy ezt követően még vár rá egy újabb térdműtét, amely után már szeretne tökéletes állapotba kerülni a Szocsiban sorra kerülő 2014-es olimpia előtt.