Karrier

Inzaghi ideje végérvényesen lejárt a Milannál

A 38 éves olasz támadóra nem tart a továbbiakban igény Massimiliano Allegri vezetőedző, Inzaghi már nem is edz a csapattal, télen a Novarához kerülhet.

Inzaghi 2001 óta szolgálja a Milant
Nagyon úgy fest, hogy véget ér egy korszak az AC Milan és Filippi Inzaghi életében is. A 38 éves csatár immáron 10 esztendeje tagja a milánói piros-feketéknek, 294 mérkőzéssel és 125 góllal a háta mögött azonban alighanem távozik a San Siróból.

Massimiliano Allegri a Sky Sport 24-nek a minap azt mondta, hogy sajnálja Inzaghit, de meg kell érteni, hogy ennek a csapatnak már nincs szüksége a veterán támadóra.

"Ő egy nagy játékos, aki része a Milan történelmének, lelkesedésével példát mutatott mindenkinek". Már egy ideje nem edzett az első csapattal, mivel nem szerepel a terveim között." - mondta a Rossonerik trénere.

Ugyan korábban Adriano Galliani alelnök a sajtónak azt nyilatkozta, hogy bízik abban, hogy a klub legendája még visszatalálhat a Milanhoz, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint ez már nem valósul meg. Inzaghi a hírek szerint januárban az újonc Novarához kerülhet, miután Attilio Tesser vezetőedző beismerte, hogy tárgyaltak a játékossal.

A Sir Alex Ferguson által a "lesen született" jelzővel ellátott Inzaghi a minden idők második legeredményesebb európia gólszerzője, 70 góljánál egyedül Raúl (74) tudott többet szerezni az összes kupasorozatot figyelembe véve.