Magyar foci

Az sem kizárt, hogy visszatérek az Olimpiakoszhoz - Németh Krisztián

A fiatal támadó továbbra is külföldön képzeli el a jövőjét, belga, holland, svájci csapatok jöhetnek szóba, de az sem kizárt, hogy visszatér Görögországba.

Németh újra külföldre menne Az U20-as vb-bronzérmet szerző magyar válogatott egyik legjobb játékosa jelenleg a másodosztályban szereplő MTK csapatának a tagja, de elmondása szerint hamarosan újra külföldön folytathatja nem éppen zökkenőmentes karrierjét. Hogy miért nem sikerült még az áttörés a tehetséges támadónak, annak több oka is van, de Németh szerint az nem volt hiba, hogy 18 évesen aláírt a Liverpoolhoz.

"Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy korán igazoltam volna külföldre - mondta a hvg.hu-nak Németh Krisztián. - Készen álltam a váltásra, amit a kinti teljesítményemmel igazoltam is mind Liverpoolban, mind Athénban. Az viszont sajnos igaz, hogy az elmúlt egy évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem."

"Az Olimpiakoszhoz későn kerültem, még nem is voltam formában, így csak pár meccsen kaptam lehetőséget. Idén januárban egyetlen dolog miatt igazoltam csak az Olimpiakosz Volosz csapatához, ez pedig a rendszeres játéklehetőség volt. Ez szerződésbe is volt foglalva, így rendesen meglepődtem, mikor az első öt meccsen egyáltalán nem léptem pályára. Utána játszottam, gólt is szereztem, mégis csere lettem. A helyzetet nem értettem, nem ezt ígérték. Később, amikor kiderült, hogy a Volosz majd minden meccse bunda volt, már megértettem, hogy miért nem léphettem eleget pályára. Az a fél évem ráment erre.”

A rendkívül sérülékeny csatár, miután csapat nélkül maradt, visszatért korábbi klubjához, az MTK-hoz, de természetesen menedzserével azon dolgoznak, hogy újra magasabb szinten futballozhasson.

"Én mindenképpen egy nyugat-európai klubban gondolkodom, leginkább a holland-belga-svájci háromszögben. Konkrétumot nem tudok, így még az is lehet, hogy jövőre visszatérek a Pireuszhoz."