Premier League

Az Arsenalnak csak döntetlenre futotta a Wolves ellen

Az Arsenal 1-1-es döntetlent ért el a vendég Wolverhampton Wanderers ellen az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának keddi mérkőzésén. Az Ágyúsok a Premier League történetében eddig százszázalékosak voltak a Farkasokkal szemben, a Wolves legutóbb 1982-ben szerzett pontot az Arsenal ellen, Londonban 1979-ben.

Az első percekben meglepetésre a Wolves tűnt veszélyesebbnek, az 5. percben Jarvis nagyon könnyen került a hazaiak kapuja elé, Per Mertesacker blokkolta lövését. Majd a 8. percben Benajun indította Gervinhót, aki ziccerben törhetett kapura, egy pillanatig úgy tűnt, elcselezi magát, de megoldotta a feladatot és 11 méterről, középről a hálóba helyezett (1-0). A gyors gól után az Arsenal dominált, a 15. percben Gervinho szolgálta ki Robin van Persie-t, de a holland kissé jobbról rosszul találta el a labdát. A PL-gólrekorda törő támadó nagyon aktív volt, de a védők, illetve Hennessey kapus állta a sarat.

A 38. percben váratlanul egyenlített a Wolverhampton, Hunt megpattanó lövésébe Steven Fletcher fejelt bele jobbról, a labda a vetődő Szczesny mellett a jobb alsóba hullott (1-1). A 40. percben Rosicky szerezhette volna vissza az előnyt, 20 méterről, középről lőtt, de Hennessey védett, majd Mikel Arteta szabadrúgása sem okozott gondot számára.

Az Arsenal 1-1-es döntetlent ért el a vendég Wolverhampton ellen a 18. fordulónak keddi mérkőzésén.Az Arsenel a második félidőben beszorította kapuja elé a vendégeket, és a játékrész második felében jórészt egykapuzott, de a 66. percben van Persie 25 méteres szabadrúgását Hennessey nagy bravúrral ütötte ki, a szöglet után Mertesacker fejesét fogta gólvonalon a walesi portás, a kipattanót van Persie tüzelte a kapu fölé. Nem sokkal később Rosicky tekert 18 méterről, középről a jobb sarok mellé.

Negyedórával a vége előtt Nenad Miljas kiállítása miatt megfogyatkozott a Wolverhampton, de emberelőnyben sem bírt a vendégekkel az Arsenal, a 83. percben van Persie jobbról végzett el szabadrúgást, de Hennessey ezt is, majd a szöglet után a holland lövését is védte. Az Ágyúsok fölénye meddő maradt, Mick McCarthy csapata az egész mérkőzésen jóformán egyszer jutott el Wojciech Szczesny kapujáig, mégis pontot szerzett az Emiratesben - 1979 után először.

Arsene Wenger csapat a döntetlennel elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy fellépjen a tabella negyedik helyére. Robin van Persie-nek egy meccse maradt, hogy beállítsa, vagy megdöntse Alan Shearer egy naptári évre vonatkozó Premier Legaue-gólrekordját. Előbbi kétszer, utóbbihoz háromszor kell eredményesnek lennie.

Premier League, 18. forduló:
Arsenal-Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-1)
Gólszerző: Gervinho (8.), illetve S. Fletcher (38.)
Kiállítva: Miljas (75. - Wolverhampton)
 
Később:
Swansea City-Queens Park Rangers 18:00
Norwich City-Tottenham Hotspur 20:30
 
Hétfőn játszották:
Stoke City-Aston Villa 0-0
 
Bolton Wanderers-Newcastle United 0-2 (0-0)
gól: Ben Arfa (69.), Ba (71.)
 
FC Liverpool-Blackburn Rovers 1-1 (0-1)
g: Maxi Rodriguez (53.), illetve Adam (45., öngól)
 
Manchester United-Wigan Athletic 5-0 (2-0)
g: Park (8.), Berbatov (41., 58., 78., - utóbbit 11-esből), Valencia (75.)
piros lap: Sammon (39., Wigan)
Sunderland-Everton 1-1 (1-0)
g: Colback (26), illetve Baines (51., 11-esből)
West Bromwich Albion-Manchester City 0-0
 
Chelsea-Fulham 1-1 (0-0)
gól: Mata (47.), illetve Dempsey (56.)