Sportfogadás

A Norwich ellen indulhat be ismét a Tottenham-henger

  • Barcsai Róbert

A Premier League 18. fordulójának zárómérkőzése a közönségszórakoztató focit, valamint sok gólt ígérő Norwich-Tottenham összecsapás lesz. A Kanárik már három mérkőzés óta veretlenek, a Tottenhamnek pedig hatalmas szüksége van a három pontra, így mindenképpen izgalmas meccsre van kilátás.

Adebayoréknak jól megy idegenben

Előzmények A Norwich nagyon jól szerepel mostanában, mint azt a bevezetőben is megjegyeztük, már három mérkőzés óta veretlen a csapat, legutoljára ilyenre 2005-ben volt példa. A Kanárik legutolsó meccsén a Wolverhampton otthonában léptek pályára, ahol izgalmas összecsapáson 2-2-es végeredmény született.

A Tottenham az előző fordulóban kulcsfontosságú rangadón 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel, ezzel kilenc pontosra nőtt a csapat hátránya az élen álló Manchester Cityvel szemben. A Kékek elleni összecsapáson Rafael Van der Vaartnak sérülés miatt el kellett hagynia a pályát, azonban az utólagos vizsgálatok kiderítették, hogy nem szenvedett szalagszakadást a holland játékos.

Sérültek Hazai oldalon Kyle Naughtonnak eltiltás miatt kell kihagynia nevelő együttese elleni mérkőzést. Ritchie de Laet visszatérhet a csapatba, de Elliot Ward és James Vaughan nem léphet ma pályára.

A vendégek oldalán a legnagyobb kérdést a már említett van der Vaart játéka okozza, de elméletileg nem kell kihagynia a mai mérkőzést a hollandnak. Jermaine Defoe és Younes Kaboul játéka szintén kérdéses, Ledley Kinget pedig pihentetheti Redknapp mester.

Egymás elleni mérlegA két csapat legutoljára a 2004/2005-ös szezonban találkozott. Érdekesség a párosítással kapcsolatban, hogy tíz alkalommal csapott össze a két együttes, a Norwich egyetlen alkalommal, 1993-ban tudott nyerni a Spurs ellen.

Egymás elleni mérleg
Dátum Párosítás Eredmény
2004.09.12. Tottenham-Norwich 0-0
2004.12.26. Norwich-Tottenham 0-2

 

 

 




Hatharom-tipp: Tottenham gólok száma - Over 1,5 


Analízis A tippel kapcsolatban nagyon sok érdekes statisztikát találhatunk, kezdjük rögtön a hazai csapattal. A Norwich idei összes bajnokiján legalább egy gólt kapott, a 17 lejátszott mérkőzésen csupán kétszer fordult elő olyan, hogy ne szerzett volna gólt mindkét csapat.

A Norwich elmúlt öt hazai bajnokija
(Az eredményeket a Norwich szemszögéből tűntettük fel.)
Dátum Ellenfél Eredmény
2011.12.10 Newcastle 4--2
2011.11.26 QPR 2-1
2011.11.19 Arsenal 1-2
2011.10.29 Blackburn 3-3
2011.10.15 Swenesea 3-1

 

 










Amint látható, a komolyabb játékerőt képviselő csapatok képesek voltak két gólt szerezni a Kanárik otthonában, de az olyan gyengébb támadósorral rendelkező csapatok, mint a Swansea vagy a QPR is legalább egyszer betalált.

Aki figyelemmel követi a Premier League összecsapásait, az tudhatja, hogy a Tottenham jelen pillanatban a liga egyik leglátványosabb, legagresszívebb támadófocit játszó csapata. A legjobb formában talán Emmanuel Adebayor van, aki utolsó hat bajnokiján hat gólt szerzett. Érdekes tény a londoni alakulattal kapcsolatban, hogy utolsó tíz Premier League-mérkőzését, amelyet december 27-én játszott az együttes, kivétel nélkül elveszítette, legutoljára 1965-ben tudtak nyerni ezen a napon.
Természetesen megvizsgáltam a Tottenham utolsó öt idegenbeli bajnokiját is, íme:

A Tottenham elmúlt öt idegenbeli bajnokija
(Az eredményeket a Tottenham szemszögéből tüntettük fel)
Dátum Ellenfél Eredmény
2011.12.11 Stoke City 1-2
2011.11.26 WBA 3-1
2011.11.06 Fulham 3-1
2011.10.23 Blackburn 2-1
2011.10.16 Newcastle 2-2

 

 










A Spurs eredménysorából kivehető, hogy idegenben sincsenek problémái a gólszerzéssel Harry Redknapp fiainak. Az utolsó idegenbeli mérkőzésen gyengén szerepelt a csapat, kikaptak a Stoke-tól, azonban előtte minden összecsapáson túlszárnyalták az 1.5-ös határt.

A tippet nálam nagy mértékben erősíti az a tény, hogy a Tottenham utolsó három mérkőzésén csupán egy-egy gólt tudott szerezni, ami szöges ellentétben van a látottakkal, ezért úgy gondolom, hogy a Spurs támadók számára elérkezett az idő, amikor kiélhetik magukat, ebben pedig a Norwich gyenge védelme kiváló "társ" lehet.