Férfi kézilabda-Eb

A lengyelek csodakapusa is kihagyhatja a tornát

  • VNA

Térdsérülése miatt várhatóan a lengyel kézilabda válogatott elsőszámú kapusa, Slawomir Szmal sem lehet ott a szerbiai Eb-n.

Slawomir Szmal nem védhet a januári Eb-nJanuár hónapban a férfi kézilabda Európa-bajnokság lehet magyar szempontból az egyik legfontosabb sportesemény. Mivel a tornát hozzánk közel, Szerbiában rendezik meg, így személyes szurkolásra is lesz lehetősége sokaknak. Vélhetően csak ez az élmény adatik majd meg a lengyel válogatott elsőszámú kapusának, Slawomir Szmal-nak is, aki térdsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a tornát. A világbajnoki ezüst- és bronzérmes lengyel válogatott alapemberét múlt héten kedden műtötték meg, azt megelőzően viszont már december eleje óta nem lépett pályára csapata, a Kielce színeiben sem.

„Az első diagnózisok szerint négy hétig tart majd a rehabilitáció. Ezt követően minden rendben lesz és újra maximális erőbedobással készülhetek” - nyilatkozta Szmal, akit Adam Malcher (Zaglebie Lubin), Piotr Wyszomirski (Azoty Pulawy) vagy Marcin Wichary (Wisla Plock) pótolhat a lengyel válogatott kapujában. A lengyel válogatott az Európa-bajnokság A-csoportjában szerepel majd a házigazda szerb, a dán és a szlovák válogatott mellett és mivel másik ágon (A-B) szerepel, mint a mieink (C-D ág), így legkorábban csak a torna végjátékában találkozhat a Mocsai Lajos vezette magyar nemzeti csapattal.