Rekord

Tizenöt évesen minden kontinens csúcsára eljutott

  • VNA

Különleges rekordot állított fel Jordan Romero, aki 15 évesen (!) elmondhatja magáról, hogy járt valamennyi kontinens legmagasabb csúcsán.

Különleges rekordot ért el az amerikai mászóEgy Dél-Kaliforniából származó tinédzser lett a világ legfiatalabb embere, aki mind a hét kontinens legmagasabb csúcsára feljutott. A mindössze 15 esztendős Jordan Romero édesanyját értesítette elsőként a hírről, miután szombaton feljutott az Antarktisz legmagasabb csúcsára, a Mount Vinson Massif-ra. A vonatkozó rekordot korábban a brit mászó, George Atkinson tartotta, aki idén májusban, 16 esztendősen tette teljessé a „csúcs-gyűjteményét”.

Romero és csapata szerdán kezdte meg a csúcs megmászását és Facebook oldaluk bejegyzései alapján már az ereszkedési fázisban vannak. A fiatal tehetség ezúttal édesapjával és mostoha anyjával mászta meg a csúcsot. Romero tíz évesen mászta meg Afrika legmagasabb hegyét, a Kilimandzsárót, tavaly májusban 13 évesen 10 hónaposan és 10 naposan pedig már a Mount Everest csúcsára is eljutott - akkor ő lett a Föld legmagasabb pontjára feljutott legfiatalabb ember.