NFL

Rodgers vezérletével az alapszakasz élén végez a Packers

  • Molnár Dávid

A 16. forduló vasárnapi rangadóján két csoportrivális csapott össze a Chicago Bears és a Green Bay Packers személyében. Igazán nagy tétje már nem volt a meccsnek, bár Aaron Rodgersék mindenképp szerették volna az alapszakaszt az NFC főcsoport élén végezni, hogy a rájátszás során végig a hazai pálya előnyét élvezhessék a Superbowl mérkőzés kivételével. A Caleb Hanie-t váltó Josh McCown nem tudott Rodgers-szintekre fellépni, és a Bears így sorozatban ötödik vereségébe szaladt bele a címvédő otthonában.

Kivételes helyzetben találta magát a Green Bay Packers, hiszen a címvédő a múlt héten elszenvedte első vereségét a szezonban, úgyhogy szokatlan módon vesztes mérkőzéssel kellett hangolódniuk a Bears elleni csoportrangadóra. Ahogy azt azonban sejteni lehetett, Rodgersék lendületét nem sikerült teljes mértékben megállítania a Kansas City elleni megbotlásnak, és az all-star aspiráns irányító ismét megcsillogtatta nem mindennapi képességeit.

Rodgers 5 touchdown-passzal zárta az estét, és összesen 283 yardot szedett össze a Sunday Nighton. Ötödik mattolását követően a Packers már 35-10-re vezetett a negyedik negyed elején, azonban ezután behúzták a féket – hogy tartalékoltak-e a következő hétre vagy csupán megesett a szívük a csoportriválisukon, sosem derül ki. Mindenesetre a hátralévő időben Josh McCownnak megadatott a lehetőség, hogy felmutathasson valamit, és 8 perccel a lefújást megelőzően sikerült Kellen Davisnek pontokat érő labdát adnia, majd utána a 2 extra pontot is kiharcolta a Bears irányítója. Azonban még így is 17 pontos volt a hátrányuk.

Aaron Rodgers, a címvédő Green Bay Packers irányítója a Chicago ellen öt touchdown-passzt szórt ki

A 35-21-es végeredményt Robbie Gould 30 yardos mezőnygólja alakította ki, ami még így is csúnya lett Bears szempontból, de egyáltalán nem meglepő, hogy újabb pofonba szaladtak bele. Jay Cutler elvesztése az első hetekben csupán a támadásokban mutatkozott meg, de újabban már a védők sem állnak a helyzet magaslatán: a Seattle és a Green Bay ellen az elmúlt két fordulóban 73 pontot szedtek be, ami még jobb támadóegységgel sem könnyíti meg a győzelmek kivívását.

A címvédő magabiztos mérkőzéssel feledtette el a múlt heti fiaskót a szurkolóival, és ezzel együtt már biztosan az NFC élén végeznek az alapszakasz végén, ahogy arra sokan számítottak a szezon előtt. Rodgersék így kimaradnak a wild card hétből, és a főcsoport-elődöntőben, valamint a főcsoportdöntőben egyaránt hazai pályán léphetnek majd fel, feltéve ha eljutnak odáig. Az idei idény Superbowl mérkőzésének az indianapolisi Lucas Oil Stadion ad otthont.

NFL, 16. forduló:
Green Bay Packers-Chicago Bears 35-21
Korábban:
Indianapolis Colts-Houston Texans 19-16
Cincinnati Bengals-Arizona Cardinals 23-16
New York Jets-New York Giants 14-29
Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 23-17
New England Patriots-Miami Dolphins 27-24
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 20-14
Kansas City Chiefs-Oakland Raiders 13-16 hosszabbítás után
Washington Redskins-Minnesota Vikings 26-33
Carolina Panthers-Tampa Bay Buccaneers 48-16
Buffalo Bills-Denver Broncos 40-14
Pittsburgh Steelers-St. Louis Rams 27-0
Detroit Lions-San Diego Chargers 38-10
Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 20-7
Seattle Seahawks-San Fransisco 49ers 17-19