Nemzetközi foci

Platini szerint a BL-döntő volt az év meccse

Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő volt az esztendő legélvezetesebb mérkőzése. Michel Platini szerint 2011 remek évjárat volt a futballban, de 2013-tól még többet vár az Európa-bajnokság és a pénzügyi Fair Play bevezetése miatt.

Platini szerint a BL-döntő volt az év meccse

"2011-ben kivételes pillanatoknak, mérkőzéseknek lehettünk tanúi a futball világában. Mégis, ha egyet ki kell választanom ezek közül, akkor a Wembleyben rendezett Bajnokok Ligája-fináléra szavaznék. Nemcsak egy legendás meccs volt, hanem emlékeztetett minket arra, hogy azért voltunk ott a helyszínen vagy a tévéképernyők előtt, hogy kiszolgáljanak minket a játékosok, és hogy valóra váljanak az álmaink"- nyilatkozta a sportvezető a napokban.

A május 28-i döntőben a Barcelona 3-1-re győzött a Manchester United ellen, és története során negyedszer hódította el a BEK, illetve a BL-serleget.

Platini bízik benne, hogy a jövő esztendő felülmúlja az ideit a labdarúgásban. "2012 különleges év lesz a sportág számára. Egyedinek kell lennie a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságnak. És jövőre egy új korszakba lépünk a pénzügyi Fair Play bevezetésével, amely világszerte az egységet és a felelősséget jelképezi" - tette hozzá a franciák ikonja.