NBA

A dallasi közönség kifütyülte az NBA vezérét

  • VNA

Nem fogadták szívesen az NBA vezetőjét, David Sternt a dallasi szurkolók, akik füttyszóval üdvözölték a liga első emberét.

Finoman szólva sem fogadta szívélyesen a dallasi közönség a Miami Heat vendégjátékára érkező az NBA első emberét, David Sternt. A bajnoki zászló felvonására érkezett főkomisszáriust füttyszóval fogadták a Mavericks szurkolói, amely a csapatukat méltató Stern-beszéd alatt sem hagyott alább. A Mavs szurkolóinak magatartására két magyarázat is lehet: egyrészt klubjuk tulajdonosa, Mark Cuban régóta rossz viszonyt ápol az NBA vezetőivel, másrészt pedig a kosárlabda szurkolók amiatt is elégedetlenek lehettek, hogy az elhúzódó bérvita miatt kedvenc csapatuk számára csak később kezdődhetett meg - az amúgy csapatonkénti 82 meccses szezon helyett 66 mérkőzésesre "csonkított" - az alapszakasz.

Érdekesség az is, hogy a most parkettre lépett két csapat (Dallas, Miami) tulajdonosai is azon öt klub képviselői között voltak, akik nem szavazták meg az új kollektív szerződést - ám Stern ennek ellenére is keresztülvitte a megállapodást.