Úszás

Thorpe elkésett az újrakezdéssel

  • MTI

Ian Thorpe túl későn kezdte újra az úszást, és aligha fog tudni kijutni a jövő nyári, londoni olimpiára - legalábbis így látja az egyik legnevesebb ausztrál edző.

Ian Thorpe aligha fog tudni kijutni a jövő nyári, londoni olimpiára az egyik legnevesebb ausztrál edző szerint.

Dennis Cotterell, aki többek között a 2000-ben és 2004-ben ötkarikás aranyérmes 1500-as gyorsúszó Grant Hackettnek volt a mestere, pénteki lapnyilatkozatában azt mondta, hogy az ötszörös olimpiai bajnok Thorpe alábecsülte azt az időt, amennyi egy sikeres visszatéréshez szükségeltetik:
   
"Thorpie csak idén februárban jelentette be, hogy újra nekivág, márpedig ez az idő szerintem nem elég ahhoz, hogy elérje a célját és ott lehessen Londonban" - jelentette ki a tréner, hozzátéve, hogy a hat évi szünet is túlságosan sok ahhoz, hogy a versenyszerű úszással 2006-ban felhagyó Thorpe mostani próbálkozása eredményes lehessen.
   
Maga a 29 esztendős "Thorpedo" a hét elején - a kétségtelenül szerényebb versenyeredményei dacára - úgy vélte: korai lenne még ítéletet mondani arról, hogy sikeres lehet-e, avagy kudarcra van ítélve a visszatérése.
   
Ami tény: legutóbb, az elmúlt hétvégén rendezett olaszországi téli bajnokságon 200 méter gyorson csak a tizedik, 100-on pedig a 16. lett, mindkét távon több másodperccel elmaradva attól a szinttől, amellyel reménykedhetne a londoni indulás jogának kivívásában.
   
Ausztráliában az úszóknak márciusban rendezik az ötkarikás válogatót.