Bundabotrány

Kézilabda-meccsekre is fogadtak a bundaügy gyanúsítottjai - sajtóhír

A Bors napilap információi szerint a labdarúgáson kívül kézilabdára is fogadtak a fogadási csalás magyarországi vezéralakjai.

A Bors napilap információi szerint a labdarúgáson kívül kézilabdára is fogadtak a fogadási csalás magyarországi vezéralakjai.A lap írról ír, hogy a futball mellett a kézilabda iránt is érdeklődött K. Zoltán, a fogadási csalásokkal gyanúsított nemzetközi bűnszervezet magyarországi vezéralakja. A külföldi klubokban is megfordult egykori NB I-es labdarúgó előszeretettel faggatta más sportágak képviselőit, az esélyek, erőviszonyok érdekelték. Az újság értesülései szerint rendszeresen fordult tippekért egy neves kézilabda-edzőhöz, akivel a rákospalotai sporttelepen ismerkedett össze.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az összecsapások eredményét manipulálni akarta volna, valószínűbb, hogy a nyereségvágy hajtotta a kézimeccseken (is).

Mint ismert, a Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése szerint K. Zoltán és L. Mátyás további három hónapig (március végéig) előzetes letartóztatásban marad, a három játékvezetőt, Cs. Jánost, M. Tamást és S. Krisztiánt házi őrizetbe helyezték. A gyanú szerint egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.