NFL

Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a Colts

A 16. forduló nyitányaként a Houston Texans biztos rájátszás-résztvevőként utazott az Indianapolis Colts otthonába, hogy a ligautolsó csapattal megmérkőzhessen, és nagy lépést tegyen a hazai pálya előnyének kivívására a playoffban. Azonban Matt Schaub hiánya egyre jobban érzékelteti magát, T.J. Yates bár nem hibázott a találkozón, nem is tudta azt a pluszt hozni, amivel a vendég együttes a Colts felé kerekedhetett volna.

Foster egyedül kevés

Bár a Houston Texans részvétele a rájátszásban már két héttel ezelőtt biztossá vált, még mindig volt jelentősége ennek a meccsnek az NFL legfiatalabb klubja számára, hiszen szoros csata folyik a három AFC csoportgyőztes között a hazai pálya előnyének megszerzéséért a rájátszásban, és ezzel együtt a wild card mérkőzés elkerüléséért. A Texans ennek megfelelően elszántnak tűnt, és rögtön sikerült Dan Orlovskyt sackelniük a Colts 20-as vonalánál, a fordulásból pedig Arian Foster két nekifutással meg is szerezte a találkozó első touchdownját a Houston-vezetéssel együtt.

Foster minden tőle telhetőt megtett a mérkőzésen, hogy további pontokkal gazdagítsa a vendégeket, azonban a Colts a folytatásban összeszedetten védekezett, és rendre sikerült megállítaniuk a vendégeket az előretörésben. A harmadik próbálkozásnál, az úgynevezett third downnál csupán egyszer sikerült megtenniük a hátralévő yardokat a szükséges 10-hez, míg a túloldal támadói 17 alkalomból hétszer menetelhettek tovább a third down után.

Mivel megszűrték a Texans támadásait, ezért a figyelem Neil Rackers rúgóra szegeződött, aki Adam Vinatierivel versengett, hogy melyikük tudja több mezőnygóllal zárni a mérkőzést. A Coltsnál nem bíztak semmit a véletlenre, és inkább a biztos három pontra törekedtek, mintsem arra, hogy átadják a támadási lehetőséget a vendégeknek. Adam Vinatieri első 23 yardos mezőnygólja közvetlenül a Texans vörös zónája elől esett, ahonnan pedig sok csapat még megpróbálna előretörni a touchdown reményében. A rúgópárbajt végül a hazaiak rúgója nyerte, aki négy mezőnygóllal vette ki részét abból, hogy a Coltsot versenyben tartsa - negyedik találata után 13-12 volt az állás a Texans javára.
Amikor Rackers 1:56-tal a vége előtt 4 pontra állította vissza a csapata előnyét, valószínűleg sokan a Colts bukására tippeltek, nem véletlenül.

Dan Orlovsky, az Indianapolis Colts irányítója
Elvégre az Indianapolis csupán a 15. fordulóban szerezte meg szezonbeli első győzelmét 13 elvesztett találkozó után, és eddig nem volt jellemző rájuk a hátrányból való fordítás. Azonban Dan Orlovsky, a hazaiak irányítója ihletett formában kezdett el játszani az utolsó két percben, és mindössze 40 másodperc volt hátra még, amikor a Colts a vendégek vörös zónájának küszöbén járt. A Houston védői nem bírták a nyomást, és míg két hete nekik kedveztek az utolsó pillanatok, most nem: Orlovsky Reggie Wayne-nek adott touchdown-passzt 19 másodperccel a vége előtt, amivel eldőlt a mérkőzés, nyert a Colts 19-16-ra.

Foster hiába tett meg 158 yardot a labdával, a mai meccsen T.J. Yatesnek is fel kellett volna mutatni pár csodapasszt a győzelem érdekében, ezek viszont elmaradtak. A Colts ezzel szemben beleesett abba a dominóeffektusba, mint amibe korábban a Miami és a St. Louis, és első győzelmüket követően rögtön sikerült a másodikat is bezsebelni, de ami talán ennél is fontosabb, sikerült sikerrel búcsúzni a hazai közönségtől.

NFL
16. forduló, Thursday Night Football
Indianapolis Colts-Houston Texans 19-16