Bulvár

Az Eurovíziós dalfesztiválon indulna az Admira Wacker csapata

  • VNA

Nem csak a pályán szeretnének bizonyítani az Admira Wacker labdarúgói, akik az Eurovíziós Dalfesztiválon is szeretnének fellépni.

Az osztrák első osztályban szereplő Admira Wacker jövőre szeretné meghódítani Európát. Hasonló hír tucat számra írható lenne a nemzetközi kupákba vágyó középcsapatok kapcsán, ám az osztrákok mégis különleges tervet eszeltek ki. Ők ugyanis nem csak a zöld gyepen, hanem a kifutón is szeretnék meghódítani az öreg kontinenst. Az „Achtung Liebe” névre hallgató bécsi popduóval karöltve ugyanis kitalálták, hogy részt vennénk a 2012-ben az azerbajdzsáni Bakiban sorra kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. A popszakmában jártas csapatnak vannak már sportos referenciái, annak idején Toni Polsterrel is készítettek már két - végül aranylemezzé váló - albumot.

A cseppet sem szerény (The Best Team In The World - a világ legjobb csapata) címre hallgató közös szám már alakulóban van, igaz előbb ezzel még a február végén sorra kerülő osztrák válogatót is meg kellene nyerniük és csak utána jöhetne Európa. „Nagyon lelkes vagyok. Szerintem nagyon jó a szám, nyerhetünk vele” - adott hangot optimizmusának a csapat válogatott támadója, Philipp Hosiner. Az osztrákoknál van hagyománya a sportos vonatkozásoknak a nagy európai zenei fesztiválon, idén ugyanis az egyik síugrójuk kedvese volt a döntő résztvevője a sógorok részéről.