Férfi kézilabda

Hibátlan teljesítménnyel tornagyőztes a magyar csapat

  • MTI/63

Harmadik, egyben utolsó mérkőzésén is győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott a szlovákiai Karácsony Kupán, így százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a tornát.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese, amely a januári Európa-bajnokságra, illetve az áprilisi olimpiai selejtezőre készül, csütörtökön a lengyeleket múlta felül Galgócon.

A lengyelek a - szlovákokhoz és a csehekhez - hasonlóan legnagyobb sztárjaik nélkül álltak fel, sőt, Bogdan Wenta szövetségi kapitány és elsőszámú segítője sem utazott el a viadalra. Ennek megfelelően a mieink egy szorosabbnak mondható első félidő után egy nagyon könnyed másodikat produkáltak, amely 14 gólos győzelmet eredményezett a számukra. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, hogy összességében elégedett a látottakkal, azok a játékosok, akiknek teljesítményére kíváncsi volt, jól teljesítettek.

Sikerével a magyar válogatott 100 százalékos teljesítménnyel zárta a felkészülési tornát, így a szerbiai Négy Nemzet Tornája után a Karácsony Kupán is az első helyen végzett.

Karácsony Kupa
3. forduló
Magyarország-Lengyelország 38-24 (14-12)
később:
Szlovákia-Csehország 18:30 ó