Férfi kézilabda

Tisztességes, becsületes játékkal nyertünk - Mocsai Lajos

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott szoros mérkőzésen 29-25-re legyőzte a házigazda Szlovákiát a Karácsony Kupa.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese, amely a januári Európa-bajnokságra, illetve az áprilisi olimpiai selejtezőre készül, 29-25-re nyerte az érsekújvári meccset.

"Örülök neki, hogy több játékosnak is lehetőséget tudtunk adni, hogy nívós ellenféllel szemben pályára léphessen, és szokja a nemzetközi mérkőzések atmoszféráját. Tisztességes, becsületes játékkal, sokszor emberhátrányban kézilabdázva tudtunk nyerni. Erős a cseh és a lengyel válogatott is, ellenük is igyekszünk kipróbálni az eddig kevesebb lehetőséget kapó válogatott játékosokat, de természetesen lehetőseink szerint mindig a győzelem a célunk – nyilatkozta a mérkőzés után Mocsai Lajos a Sport Tv-nek a Karácsony Kupa nyitónapján a házigazda szlovákok ellen aratott 29-25-ös győzelem után.

A magyar válogatott szerdán 16 órakor azzal a Csehországgal találkozik a második fordulóban, amely egygólos vereséget szenvedett Lengyelországtól.