Profi boksz

Mayweather évek helyett legfeljebb napokat kaphat

  • MTI

A jelen profi bokszának egyik legjobbjaként számon tartott Floyd Mayweather Jr. évek helyett akár pár napos börtönnel is megúszhatja ringen kívüli viselt dolgait, így azt, hogy tavaly alaposan helybenhagyta ex-barátnőjét.

Floyd Mayweather nem csak a ringben verekszik, hanem a magánéletben is, de amiért előbbiért dícséret és dollármilliók, utóbbiért börtön járhat
A szerdán ismertetett jogi minősítés szerint ugyanis az amerikai ökölvívó nem bűncselekményt, hanem "csupán" vétséget követett el akkor, amikor közös otthonukban elagyabugyálta korábbi kedvesét.

Mayweathert a múlt év szeptemberében Las Vegasban átmenetileg őrizetbe is vették családon belüli erőszak, továbbá lopás és zaklatás vádjával. A most 34 éves veretlen öklözőt volt barátnője - gyermekeinek édesanyja - jelentette föl, miután állítása szerint előbb megverte, majd ellopta telefonját. Josie Harris a felvett jegyzőkönyvben azt rögzíttette, hogy Mayweather megtépte a haját, arcon ütötte, miközben azt kiabálta, hogy megöli őt és új barátját. Mayweathert 3000 dollár óvadék ellenében engedték szabadon. 

A tényállás mostani bírósági minősítése azt jelenti, hogy a jelenleg váltósúlyban világbajnok bokszoló - szemben az akár 34 évi börtönnel fenyegető bűntettel - immár jóval enyhébb büntetéssel számolhat.

Jelesül 3 ezer dolláros pénzbüntetésre és 2 naptól 18 hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik a vétkest, akinek azt a cselekményét is "elnézték", hogy még ugyancsak tavaly egy parkolásakor támadt vita közben életveszélyesen megfenyegetett két biztonsági őrt.

Makulátlan viszont Mayweather bizonyítványa a szorítóban: eddigi 42 profi meccsét kivétel nélkül megnyerte, ráadásul 26-ot kiütéssel.