Premier League

Fölényes manchesteri sikerek, Birminghamben nyert az Arsenal

A Mancester United, a Manchester City és az Arsenal is győzelemmel zárta a Premier League 17. fordulóját, a Liverpool azonban nem tudott három pontot szerezni.

Könnyedén győzött a Manchester City - Fotó: AFP

A Manchester City-Stoke City összecsapáson nem kezdtek fergeteges iramban a hazaiak,pedig a Silva-Agüer-Nasri trióval kezdtek a támadósorban. Az első veszélyes helyzet épp utóbbi előtt adódott, de lövése elkerülte a kaput. A 29. percben megszerezte a vezetést Roberto Mancini csapata, Yaya Touré passzolt keresztbe egy labdát, ami eljutott a hosszún érkező Agüeróhoz, aki a kapuba továbbított. Nem sokkal később megduplázta az előnyét a City: Adam Johnson lőtte ki a jobb alsó sarkot. A szünet után folytatódott a hazai parádé, Nasri középre adott labdáját Agüero lőtte 6 méterről a kapuba. A folytatásban már nem erőltette a támadásokat a City, így is magabiztosan nyert és maradt a Premier League élén.

Az Aston Villa-Arsenal találkozón az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Szczesny védett hatalmasat Agbonlahor közeli fejesénél. A 17. percben már góllá érett az Ágyúsok fölénye: Walcott lerántásáért büntetőt kapott a londoni csapat, van Persie pedig nem hibázott, és megszerezte a 15. gólját a szezonban. A fordulás után egyenlített a Villa: Vermaelen pocsék fejesére csapott le Albrighton, majd belőtte Szczesny lábai között a labdát, megszerezve ezzel a Premier League történetének 20 000. gólját. A hajrá azonban ismét az Arsenalé volt, van Persie szögletét Benajun fejelte a kapuba, ezzel eldöntve a meccset. A hajrában Hutton még kiállíttatta magát, de az eredmény már nem változott, idegenben nyert Arsene Wenger csapata.

A Fulham-Manchester United mérkőzésen Sir Alex Ferguson ezúttal a kezdők között szavazott bizalmat a veterán Ryan Giggsnek a középpályán, a bal szélen Nani kapott helyet. Már az 5. percben megszerezte a vezetést az MU: Nani futott el a bal szélen, visszagurította a labdát, Welbeck pedig a bal alsó sarokba gurított. A 28. percben már kettő volt a Vörös Ördögök előnye: egy szöglet után Giggs ívelt be ballal, Nani pedig szép mozdulattal fejelt a kapuba. A 43. percben végleg eldőlt a meccs, Nanit négy londoni védő sem akarta megtámadni, középre adását Giggs lőtte kapura, a labda pedig egy védőn megpattant, és a kapus fölött a kapuba hullott. A második félidőben ugyan becsülettel harcolt a Fulham, de Johnson a legnagyobb helyzetet is kihagyta. A hajrában aztán Rooney egy távoli bombával, Berbatov pedig egy zseniális sarkazással tette fölényessé az MU sikerét.


A Wigan Athletic-Liverpool meccsen a 10. percben Henderson lövését védte Al-Habszi, a hazaiak kapusa. A 36. percben Moses kísérletét hárította Reina, kiegyenlített volt az első félidő. A fordulás után hatalmas lehetőséghez jutott a vendégcsapat, ugyanis Caldwell kezezése után büntetővel jöhettek. Charlie Adam tizenegyesét azonban Al-Habszi védeni tudta. Így Kenny Dalglish együttese hiába nyomta meg az utolsó félórát, nem tudott gólt szerezni a Wigan otthonában.

Premier League
17. forduló
Aston Villa-Arsenal 1-2
Gólszerző: Albrighton (54.) ill. Van Pesrie (17.-11-esből), Benajun (87.)
Kiállítva: Hutton (90+3.)
Manchester City-Stoke City 3-0
Gólszerző: Agüero (29., 54.), A. Johnson (36.)
Newcastle United-West Bromwich Albion 2-3
Gólszerző: Ba (34., 81.) ill. Odemwingie (20.), McAuley (44.), Scharner (85.)
Everton-Swansea City 1-0
Gólszerző: Osman (60.)
Fulham-Manchester United 0-5
Gólszerző: Welbeck (5.), Nani (28.), Giggs (43.), Rooney (88.), Berbatov (90.)
Queens Park Rangers-Sunderland 2-3
Gólszerző: Helguson (63.), Mackie (67.) ill. Bendtner (19.), Sessegnon (53.), Brown (89.)
Wigan Athletic-FC Liverpool 0-0