Vb-selejtezők

Egervári és Piţurcă elégedett, van Marwijk sem panaszkodik

Utolsóként a magyar érdekeltségű csoportban is kialakult a világbajnoki selejtezők programja, miután a hat érintett ország labdarúgó-szövetségének szerdán sikerült megegyeznie a pontos menetrendről.

Victor Piţurcă elégedett

A 2014-es világbajnokság európai selejtezőinek D csoportjában a holland, a török, a magyar, a román, a lett és az andorrai együttes kapott helyet. A hat ország labdarúgó-szövetségeinek vezetői október 24-én Amszterdamban vettek részt több órás programegyeztető tárgyaláson, a találkozó azonban nem hozott eredményt.  A szabályok szerint ilyen esetekben a FIFA határoz a menetrendről, és a döntést minden érintett szövetségnek kötelező elfogadnia. Ezúttal azonban mégis egyezség született az utolsó pillanatban, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére az érintettek folytatták a programegyeztetést.

„Számunkra nem tekinthető rossznak a kialakított program, ez alapján azt mondhatjuk, hogy mindhárom félévben két-két nagyon nehéz mérkőzésünk lesz. A beosztás segítségével pontosabb megfigyelési programot tudunk összeállítani, egyelőre azokra az ellenfelekre koncentrálva, amelyekkel már 2012-ben megmérkőzünk” - mondta a magyarok szövetségi kapitánya, Egervári Sándor.

A román szakvezető, Victor Piţurcă szerint amennyiben csak együttese érdekeit nézi, akkor megfelelően lobbiztak:

„Elmondhatatlanul jobb ez a műsor, mint amit októberben akartak a torkunkon lenyomni. Két olyan találkozóval kezdünk, amelyeken megszerezhetjük a maximális pontszámot. Aztán két nehéz meccs következik nagy időbeli távolságra egymástól. A befejezés viszont jó: három meccsből kettőt hazai környezetben rendezhetünk. Hollandiának sokkal nehezebb a programja, de ha csak a mi szemszögünkből vizsgálódunk, akkor minden rendben”.

A hollandok szövetségi kapitánya viszont nem panaszkodik, feltehetően így is, úgy is övék az első hely.

„Bár nehéz meccsekkel kezdünk Törökország, Magyarország és Románia ellen rövid időn belül, elégedett vagyok a menetrenddel. Az első négy meccsünk után látni fogjuk, hogyan állunk” - nyilatkozta Bert van Marwijk.

A 2014-es vb-selejtezők menetrendje
a magyarok mérkőzései
2012. szeptember 7.: Andorra-Magyarország
2012. szeptember 11.: Magyarország-Hollandia
2012. október 12.: Észtország-Magyarország
2012. október 16.: Magyarország-Törökország
2013. március 22.: Magyarország-Románia
2013. március 26.: Törökország-Magyarország
2013. szeptember 6.: Románia-Magyarország
2013. szeptember 10.: Magyarország-Észtország
2013. október 11.: Hollandia-Magyarország
2013. október 15.: Magyarország-Andorra