Serie A előzetes

A Juventus Udinében előzheti vissza a Milant - nálunk élőben is

A címvédő Milan keddi győzelme után ma este nyolc mérkőzést rendeznek az olasz bajnokság idei utolsó fordulójában.

Vajon kihúzza veretlenül a Juven az őszi idényt? -

Udinese-Juventus 18.00
Digi Sport
hatharom-tipp: 2
A játéknap rangadóján a 15 mérkőzés után veretlen Juventus az Udinese otthonában lép pályára.  A torinóiak őszi elsőként zárhatnak ha nyernek idegenben, márpedig Conte együttese egészen kiválóan szerepel vendégként. A Juve már győzött az Inter és a Lazio ellen is, de korábban értékes pontot szerzett a Napoli illetve a Roma vendégeként. Az Udinese mind a 7 hazai mérkőzésén nyert ráadásul úgy, hogy 14 gólt lőtt és mindössze 2-t kapott. A rangadón a vendégek ezúttal is a Conte által kedvelt 4-3-3-as hadrendben lépnek pályára. Ez azt jelenti, hogy Estigarribia, Matri és a volt Udinese játékos Pepe lesz a három csatár, Marchisio, Pirlo és Vidal pedig a középpályán kap helyet. A Juvéból Vucinic sérülés miatt hiányzik, Del Piero Quagliarellához hasonlóan a padon kezd.  Egy igazi karácsonyi vizsga következik a Juve számára, így fogalmazott szerdai címlapján a Tuttosport. A torinói újság Antonio Contét is idézte: "A döntetlen nem érdekel, nyerni akarok" -mondta határozottan a Juventus edzője. Az Udinesében természetesen ott lesz a pályán Di Natale, a bajnokságban 10 gólnál járó támadót Pinzi, Armero és Abdi segítheti a középpályáról.

Hogy mire megy egymással a két zebramezes alakulat, azt a 18.00 perckor kezdődő élő szöveges tudósításunk segítségével nyomon követheted!

A várható kezdőcsapatok
UDINESE: Handanovic-Ferronetti, Danilo, Domizzi, Basta - Isla, Pinzi, Asamoah, Armero-  Abdi - Di Natale
JUVENTUS: Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini-Vidal, Pirlo, Marchisio-Pepe, Matri, Estigarribia

 

 

 

Inter-Lecce  20.45
Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

A remek formában lévő, az elmúlt 3 bajnokiját kapott gól nélkül megnyerő Inter a sereghajtó Leccét fogadja szerda este. Egy ideális ellenfél a szép évzáráshoz, hisz a Lecce november 6-a óta nyeretlen a Serie A-ban, ráadásul a legutóbbi három San Siróban tett látogatása alkalmával gólt sem lőtt. Az Interben az év utolsó mérkőzésén még mindig szerepelhet Sneijder, az előző fordulóhoz hasonlóan Milito és Pazzini lesz a két csatár, a középpályán pedig ismét lehetőséghez jut a fiatal Poli. A hazai környezetben ebben a bajnokságban még nyeretlen, idegenben viszont két győzelemnél járó Leccében Di Michele kezd csatárként.

A várható kezdőcsapatok
INTER: Julio Cesar- Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo-Zanetti, Stankovic, Cambiasso, Poli- Milito, Pazzini
LECCE: Petrachi-Oddo, Ferrario, Esposito, Brivio- Strasser, Giacomazzi, Olivera- Cuadrado, Muriel- Di Michele



Lazio-Chievo 20.45
hatharom-tipp: 1




Az Udineséhez és a Juventushoz hasonlóan ősszel remekül teljesített a Lazio csapat is. A rómaiak, ha nyerni tudnak a Chievo ellen legrosszabb esetben a 4. helyről várhatják a januári folytatást. A vendég verónaiak mindössze egyszer győztek idegenben (november végén a Catania ellen) ráadásul 13 lőtt gólnál járnak, ami a harmadik leggyengébb mutató a bajnokságban. A Lazio együttesében ott lesz a kezdőben Cissé társaként az a Miroslav Klose, aki 8 góljával negyedik a Serie A góllövőlistáján. 

Novara-Palermo 20.45
hatharom-tipp: X
A Catania elleni derbit vasárnap elbukó és edzőváltó Palermo az újonc Novara vendége lesz. Bortolo Mutti bemutatkozó meccsén, olyat kellene tennie a szicíliai klubnak, ami május 15-e óta nem sikerült: idegenben győzni! 

További mérkőzések:

Atalanta-Cesena  20.45
hatharom-tipp: 1
Bologna-Roma 20.45
hatharom-tipp: 2
Napoli-Genoa 20.45
hatharom-tipp: 1
Parma-Catania 20.45
hatharom-tipp: 1