Barcelona

Megműtötték David Villát, bízik a BL-döntőben és az Eb-szereplésben

Hétfőn délután megoperálták egy barcelonai klinikán a Barcelona csatárának törött bal lábát. A beavatkozás után az orvosok és a játékos is bizakodnak a jövő nyári Európa-bajnoki szereplésben.

Hétfőn délután megoperálták egy barcelonai klinikán a Barcelona csatárának törött bal lábát. A beavatkozás után az orvosok és a játékos is bizakodnak a jövő nyári Eb-szereplésben.Az orvosok szerint akár négy-öt hónap alatt tejesen felépülhet a 30 esztendős csatár, ez pedig azt jelentené, hogy ott lehet a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán. David Villa négy évvel ezelőtt aranyérmet nyert a spanyol válogatottal, és a gólkirályi címet is bezsebelte. Villa még merészebb célt tűzött ki magának, már a május 19-én esedékes Bajnokok Ligája döntő idejére játékra jelentkezne, ugyanis biztos benne, hogy társai kivívják a részvételt.

"Nagyon jól sikerült az operáció - mondta Richard Pruna, a katalán klub orvosa. - Én még nem láttam embert, aki ennyire jól érezte volna magát a műtétet követően. David sms-ket írt csapattársainak, s nevetgélt feleségével nem sokkal a beavatkozás után."

Mint ismert, Villa a klubvilágbajnokság elődöntőjében, a Vaz al-Szadd elleni jokohamai mérkőzés első félidejének hajrájában sérült meg, amikor a labdáért küzdött két katari védővel.