Olimpia 2012

Lesz ötkarika a Csalagút bejáratánál is

  • VNA

Félretették sértettségüket a franciák és hozzájárultak, hogy a híres Csatorna-alagút bejáratánál is a londoni olimpiát reklámozzák.

Hat évvel ezelőtt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szingapúri ülésén Londonon éppen a francia főváros Párizs elől orozta el a 2012-es nyári olimpia rendezési jogát. A szoros vereség miatti bosszú azóta már elszállt a büszkeségre sokat adó franciákból, akik most beleegyeztek abba, hogy a Franciaországot és Nagy-Britanniát összekötő Csatorna-alagút (a köznyelvben Csalagút) bejáratánál, Calais közelében egy hatalmas ötkarika hirdesse a jövőre sorra kerülő olimpiát.

Olimpiai ötkarika került a csalagút fölé is
A jövő nyáron London felé tartó szurkolók nagy része vélhetően vonattal érkezik majd a brit fővárosba, ahol a ma felavatásra kerülő hatalmas (9,4 méter széles és 4,6 méter magas) olimpiai szimbólumot fogják utolsóként látni, mielőtt a hosszú föld alatti utazásba kezdenek. A karikák elhelyezését az alagutat üzemeltető Eurotunnel nevű cég finanszírozta, amely anyagilag is támogatja a francia olimpiai bizottságot. A hatalmas ötkarikát Lille-ben készítették el és öt sziklamászó segítségével két napon keresztül helyezték fel az alagút bejárata fölé. A mai megnyitó ünnepségen a hármasugrás  világrekordere, Jonathan Edwards is tiszteletét teszi majd.