Motorsport

Győrfi Alen kettős szerepben a 2012-es szezonban

Egyre nagyobb szerepet kap Győrfi Alen az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozatában szereplő motoros az Adrenalin H-Moto Team életében.  Egyrészt versenyzőként szeretne jövőre állandóan pontszerzőként zárni a 2012-es szezonban a Superstock 1000-ben, másrészt csapatfőnökként kell társait – Nagy Győzőt, Gyutai Adriánt és a rövidesen csatlakozó Kis Viktóriát – sikerre vezetni az Alpok-Adria sorozatban. Ráadásul a jövőre gyári Kawasakival induló olasz BWG Racing Team vezetőivel sem zárultak le a tárgyalások.

Az Adrenalin H-Moto Team élmotorosa versenyzőként és csapatvezetőként is helyt akar állni a jövő évi szezonban.

Október közepén fejeződött be az idei Superbike világbajnokság, a Superstock 1000-es kategóriában az évadot végigversenyző Győrfi Alen számára azonban a jövő évi szezon rövidesen kezdetét veszi. Ugyanis a 2007-es gyorsasági motoros Európa-bajnok 2012-ben nemcsak versenyzőként, hanem csapatvezetőként is bizonyíthatja rátermettségét. Az Adrenalin H-Moto Team vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy a 22 éves motoros a Superstock 1000-es sorozatban való indulás mellett a csapatvezetői teendőket is ellátja az Alpok-Adria bajnokságban induló három társa – Nagy Győző, Gyutai Adrián és a rövidesen visszatérő Kis Viktória – mellett.

„Miután Alen a pályafutása után is a motorsportban képzeli el a jövőjét, ezért úgy döntöttünk, hogy az Adrenalin H-Moto Team másik három versenyzője, Nagy Győző, Gyutai Adrián és az egy év kitérő után nagy eséllyel újra velünk versenyző Kis Viki mellett az Alpok-Adria futamain a csapatvezetői posztot is ellátja majd a Superstock 1000-es szereplésen felül” – árulta el Kelemen Krisztián menedzser.

Azt még nem döntötték el, hogy a három versenyző mely kategóriákban indul, hisz ez nagyban függ a csapat támogatóitól is, akikkel folyamatosak a tárgyalások. Egy biztos, a háromfős csapat versenyruházata, kamionja, motorfestése megegyezik majd a team élversenyzőjének, Győrfi Alennek a dizájnjával.

Már csak az a kérdés, hogy maga Alen milyen motoron fogja teljesíteni a 2012-es szezont. Ugyanis az olasz BWG Racing Team a már meglévő svéd versenyzője mellé mindenképpen a magyar motorost szeretné jövőre a gyári Kawasakijára ültetni.

„A tárgyalások itt is folyamatosan zajlanak, hisz ez óriási lehetőség lenne Alen számára. Az olaszok a Superstock 1000-ben és az olasz bajnokságban is versenyeztetnék őt, ami fantasztikus fejlődési lehetőség lenne a számára. Mi is elküldtük az ajánlatunkat, és a BWG válaszából kiderült, hogy az általunk vállalt összegért Alen megkapná a 2012-es gyári Kawasakit, de csak az olasz futamokra illetve tesztekre. Most újabb tárgyaláson vagyunk túl, amiben az általunk ajánlott összegért cserébe csak egy imolai tesztet, illetve a Superbike világbajnoki sorozat Superstock 1000-es bajnokságának futamait kértük. Az olaszok végső válaszára várunk, ha ez nem felel meg nekik, akkor maradunk a Hondánál, hisz a tavalyi motor teljes felújítását már megkezdtük” – fogalmazott Kelemen Krisztián.

Ha létrejön az olaszokkal a szerződés, akkor Alen marad az Adrenalin H-Moto Team versenyzője, de a motort, a szerelőket és a háttérmunkát immár a BWG Racing Team biztosítaná. A 22 éves motoros mindenesetre áll a nagy feladatok és elvárások elé.

„Nagy kihívás lesz ez a kettős szerep számomra, de vállalom. Izgatottan figyelem a sorsom alakulását, és nagyon motivált vagyok, hogy versenyzőként és csapatvezetőként is a maximumot nyújtsam a jövő évben. Köszönettel tartozom a menedzsmentemnek, hogy biztosítják számomra ezt a két lehetőséget, ígérem, élni fogok vele. Rövidesen megkezdem a fizikai és a szellemi felkészülést a 2012-es szezonra, mert mindenképpen bizonyítani szeretném, hogy képes vagyok a világ élvonalába kerülni. Addig is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek” – jelentette ki az Adrenalin H-Moto Team élversenyzője és leendő csapatvezetője.

Már csak az a kérdés, hogy a felkészülést Magyarországon, vagy az olaszok szerződtetett motorosaként Rómában kezdi meg Győrfi Alen.