Német Kupa

Büntetőkkel ment tovább a Dortmund Düsseldorfban

A Borussia Dortmund emberhátrányban játszva harcolta ki a továbbjutást a Bundesliga 2 listavezetője ellen, a Hoffenheim az Augsburgot ütötte ki a Német Kupa nyolcaddöntőjében.

Nagy harc volt Düsseldorfban - Fotó: AFP

Düsseldorf-DortmundA másodosztály listavezetője a német bajnokot fogadta a Német Kupában a nyolcaddöntőben. Már a 4. perc Grosskreutz beadását Barrios fejelte kapura, de Ratajczak védett. Pár percre rá Blaszczykowski szintén fejjel veszélyeztetett, de ezúttal is résen volt a kapus. Lukimya lövése volt az első hazai próbálkozás, a labda azonban fölé szállt. A félidő derekán Lewandowski próbálta meglepni a kapust, de Ratajczak kiütötte a labdát. A 34. percben emberhátrányba került az első osztályú együttes: Owomoyela csúszott oda Röslernek, amiért megkapta második sárga lapját is. A megítélt szabadrúgásból a sértett tüzelt, de Weidenfeller hárított, így a szünetben maradt a gólnélküli döntetlen.

A második játékrészben bátrabban jött előre a Düsseldorf, a csereként beállt Dum által voltak is lehetőségeik. A helyzetek azonban kimaradtak, így a csapatoknak következett a ráadás. A hosszabbítás első percében Rösler fejelt, de Weidenfeller ki tudta ütni a labdát. Kis híján vezetést szereztek a hazaiak, amikor Piszczek felszabadítás helyett a dortmundi kapufát találta el. A hosszabbítás második félidejében Bröker szerezhette volna meg a győztes gólt, de a rövid saroknál Weidenfeller védeni tudott.

Nem született döntés 120 perc alatt, jöttek a büntetők: Jovanovic az elsőt belőtte, csakúgy mint Hummles. Langeneke sem hibázott és Blaszczykowski sem a második körben. Lambertz rontott ugyan, de a játékvezető visszafújta és másodszor már nem hibázott. Kehl is magabiztos volt, Bröker lövését viszont védte lábbal Weidenfeller. Gündogan nem hibázott, így előnyt szerzett a Dortmund. Rösler ugyan nem rontott, de Perisics belőtte, így a BVB jutott a negyeddöntőbe.

 

Hoffenheim-AugsburgA két első osztály együttes találkozóján Salihovic góljával szerezte meg a vezetést a hazai együttes a 23. percben. A Bundesliga újonca azonban nem adta fel, Werner bal oldali beadását Oehrl a rövid saroknál lőtte a kapuba. A 49. percben az ügyeletes gólgyáros, Ibisevic döntötte el a továbbjutást: a bosnyák támadó Salihovics szabadrúgását továbbította a a kapuba, ezzel továbbjuttatva csapatát.

Német Kupa
Nyolcaddöntő
Fortuna Düsseldorf-Borussia Dortmund 0-0 (4-5-tizenegyesekkel)
1899Hoffenheim-FC Augsburg 2-1
Gólszerző: Salihovics (23.), Ibisevics (49.) ill. Oehrl (36.)