NBA

Befejezi a vajkezű szerb - vége Sztojakovics karrierjének

  • VNA
Címkék:

Hétfőn, tizenhárom NBA szezonnal a hát mögött bejelentette visszavonulását a kosárlabdázás történetének egyik legjobb hárompontos dobója, Predrag Sztojakovics.

A bajnok Dallas Mavericks egy újabb játékosától vett búcsút hétfőn. Bejelentette ugyanis visszavonulását a szerb Predrag „Peja” Sztojakovics. „Már régebben megígértem magamnak, hogy abbahagyom, hiszen a szívem és a testem már messze nem százszázalékos. Most elértem ahhoz a pillanathoz, amikor kimondom a dolgot, hogy vége” - nyilatkozta a 34 éves szerb játékos, aki januártól játszott a Mavericksben, a bajnokság vége óta viszont nem rendelkezett aláírt szerződéssel. A NBA-ben karrierje során 17 pontos mérkőzésenkénti átlagot elérő Sztojakovics az utóbbi években rendszeresen hát- és nyakfájdalmakkal küzdött.

Sztojakovics a liga egyik legjobb hárompontos dobója volt
A szerb dobógép karrierje során 40%-al dobta a ligában a hárompontosokat és 1760 hármasával a vonatkozó örökrangsor negyedik helyén áll. Karrierje során több csapatban is megfordult, a Sacramento Kingsből lett All-Star játékos, majd az Indiana Pacers, a New Orleans Hornets és a Dallas Mavericks színeiben is pattogtatott. Utóbbi csapatban, bár rövid ideig játszott, mégis fontos eredményt ért el, hiszen a legutóbbi rájátszásban a Los Angeles Lakers kisöprése alkalmával két sorsdöntő meccsen 15 valamint 21 ponttal segítette csapatát, utóbbi meccsen pedig hatból hat hárompontost „hintett be” Bryanték ellen.


Sztojakovics előtt már többen is elhagyták a bajnok együttest, igaz ők mindannyian folytatják NBA-s karrierjüket. Az utóbbi hetekben Tyson Chandler (New York Knicks), Caron Butler (L.A. Clippers), J.J. Barea (Minnesota Timbervolves) és Corey Brewer (Denver Nuggets) is búcsúzott Dallas városától.