Forma-1

Aláírták a szerződést, az m1-en lesz látható a 2012-es F1-es szezon

  • Hungraroring Sport Zrt.

Nem marad televíziós közvetítés nélkül a Formula 1 hazai közönsége. Az már korábban eldőlt, hogy a világbajnokság versenyeit idáig közvetítő RTL Klub nem pályázik az év végén lejáró szerződése meghosszabbítására, ám mostanra az is nyilvánvalóvá vált, hogy 2012 és 2016 között a televíziós közvetítések visszakerülnek a közszolgálati csatornára.

Böröcz István és Gyulay Zsolt fognak kezet, miután aláírták az MTVA és a Hungaroring Zrt. közötti szerződést a Forma-1 közvetítési jogairól 2011 decemberében

A Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroring Sport Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kedden aláírta az erről szóló megállapodást, így a sportág rajongói már a 27. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjat az m1-en láthatják majd, míg 2012-től a verseny közvetítése a Kossuth rádión is hallható lesz élő egyenes adásban. A Hungaroring részéről Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató, míg a médiaszolgáltatási alap részéről Böröcz István vezérigazgató látta el kézjegyével a szerződést.

"A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Formula 1-es futam rendezésére. Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években. Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik majd a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket. Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd" - fogalmazott Gyulay Zsolt.