NB I

A vezetőedzőnek és a szakmai igazgatónak sincs papírja Kecskeméten

Pro lincences edzői képesítés nélkül nevezeték ki Szabó Istvánt a Kecskemét élére.

"Szeretnék tanulni és megszerezni a legmagasabb edzői végzettséget. Sajnos a legutóbbi szűkítésnél lemaradtam, hiszen korlátozva van a tanfolyam résztvevőinek száma. Nem estem kétségbe, hiszen olyan nevek is kimaradtak, mint a korábbi válogatott Petres vagy Preszeller. Azt tudni kell, hogy az UEFA ezt a képzést kétévente indítja. Legutóbb 2011-ben indult és most 2012-ben fognak végezni a hallgatók, így legközelebb 2013-ban jelentkezhetek" - nyilatkozta a "papírgondokról" Szabó a kecskemetite.hu-nak.

A feladatok megoszlásáról pedig a következőket mondta: "Az NB I-es keret irányítása lesz a fő feladatom. Én irányítom az edzéseket, én vagyok a felelős a felkészítésért és természetesen meccselni is én fogok. Török Laci szakmai igazgatóként felügyeli a munkát, és folyamatosan egyeztetünk majd."

"Az elvárások, úgy gondolom, nem változtak. Minden mérkőzésünkön nyerni szeretnénk, hiszen vereségre nem lehet készülni. Ami a keretet illeti, folyamatosan egyeztetünk Rózsa Pállal és Török Lászlóval a lehetséges erősítéseket illetően. Konkrétan csak a felkészülés alatt derül ki, kell-e valamilyen posztra majd igazolnunk, lesznek-e még távozók, de a jelenlegi kerettel elégedett vagyok" - fogalmazott a tavaszi célokkal kapcsolatban az új tréner.

Török Lászlónak sincs meg a megfelelő képesítése, de jelenleg végzi az UEFA tanfolyamát. Rózsa Pál tulajdonos korábban a sportnapilapnak elmondta, a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyezte, hogy pro linenc nélküli edzővel szerepeljenek az NB I-ben.