Premier League

Wenger lemondott a bajnoki címről, Mancini már a karácsonyra készül

A Manchester City egygólos győzelmet aratott a vendég Arsenal felett az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi rangadóján. A hazaiak ezzel javítottak, miután hétfőn alulmaradtak a Chelsea otthonában, a vendégek pedig zsinórban nyolc veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki ismét. Arsene Wenger elégedett volt játékosaival, Roberto Mancini az élen szeretne karácsonyozni.

Az Ágyúsok nyolc veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki ismét. Ha a City legyőzni szerdán a Stoke Cityt a hétközi fordulóban, akkor 1929 (!) óta először fog az első helyen karácsonyozni."Megérdemelten nyertünk, ötven százalék esélyünk volt a győzelemre, David Silva nagyon fontos gólt szerzett. Nagyon boldog vagyok, mert a Chelsea elleni vereség után tudtunk ismét diadalmaskodni, ráadásul egy bombaformában lévő Arsenal ellen" - kezdte Mancini.

"Fontos volt ez a mérkőzés, győzni akartunk és visszavenni a vezetést a tabellán. Keményen kell dolgoznunk, és akkor a végén is ott leszünk, de a szezon még nagyon hosszú. A United nagyon erős csapat, és mások is harcban vannak az aranyért. Lehet, hogy le fogunk csúszni a második helyre a United vagy a Tottenham mögött, de a lényeg, hogy a végén az élen legyünk" - nyilatkozta Roberto Mancini a mérkőzés után.

Ha a City legyőzi szerdán a Stoke Cityt a hétközi fordulóban, akkor 1929 (!) óta először fog az első helyen karácsonyozni. "1929...? - hitetlenkedett Mancini. - Nos, nem csak karácsonykor akarunk az élen állni, hanem nagyon hosszú ideig. Le akarjuk győzni a Stoke-ot a következő fellépésünkön. A Stoke jelenleg olyan formában van, mint az Arsenal, zsinórban négyszer győztek, nagyon kemény csata elé nézünk" - tette hozzá.

A vesztes Arsenal menedzsere, Arsene Wenger tisztában van vele, hogy a listavezetővel szembeni 12 pontos hátrányt szinte lehetetlen ledolgozni. "Nem lett volna szabad elveszítenünk a mérkőzést. Nagyon nehéz lenne megszerezni az aranyat, de folytatni fogjuk a harcot. Ha nyertünk volna, hat pont lenne a különbség, de biztató, hogy a szezon második felének Jack Wilshere-rel és Abou Diabyval a sorainkban vágunk neki" - mondta a francia szakember. 

"Rengeteg pozitív dolgot láttam a játékunkban, augusztus óta hatalmas fejlődésen ment keresztül a csapat. Fantasztikus a csapategység, büszkék lehetnek magukra a fiúk. Mindenki láthatta, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a Citynek. Nagyon kevés hiányzott a győzelemhez, az ellenfél tizenhatosán belül pontatlanok voltunk."

Wenger Micah Richards kezezésre is kitért. "Még nem néztem vissza az esetet, de hiszek Robin van Persie-nek, aki száz százalékig biztos benne, hogy büntetőt kellett volna ítélni."

A mérkőzés egyetlen gólja