Alpesi sí

Nem lett súlyos Höfl-Riesch térdsérülése

  • VNA

Nem alakult jól a vasárnapi courcheveli verseny a német Maria Höfl-Riesch számára, aki a kiesés mellett térdsérülése miatt is aggódhat.

Maria Riesch kedden már szeretne ott lenni a flachai szlalom versenyenA hétfői részletes vizsgálatok alapján mindössze egyetlen hetet kellene kihagynia a kétszeres olimpiai bajnok német sízőnek, aki a courcheveli műlesikló verseny első futamában sérült meg. Bár az első futam után még a második legjobb idővel állt (a végül győztes Marlies Schild mögött), végül a második futam felénél kiesett, így pont nélkül zárta a versenyt. A verseny után a német síző egyből hazautazott és hétfőn reggel Münchenben vizsgáltatta ki a sérülést.

„Éppen most jöttem ki a vizsgálatokról, ahol ízületi zúzódást állapítottak meg, de szerencsére szakadás nincsen a térdemben. Jól jönne most egy hét pihenő, de ha a fájdalmaim engedik, akkor szeretnék ott lenni kedden Flachauban az esti szlalom versenyen” - írta Facebook oldalán Höfl-Riesch, aki az összetett Világkupa címvédőjeként jelenleg elég komoly (331 pontos) hátrányban van fő riválisa, az amerikai Lindsey Vonn mögött. Férje, Marcus Höfl twitter bejegyzése szerint jelenleg 50-50% az indulás esélye a holnapi futamon.