Real Madrid

Mourinho egy kis megjegyzéssel gratulált a Barcelonának

A Real Madrid portugál vezetőedzője szerint csapata egy másik bajnokságban simán az élen végezne.

Mourinho elégedett csapatával - Fotó: AFP

"Sajnos nem tudtunk bajnokok lenni, de elértük az elődöntőt a Bajnokok Ligájában, megnyertük a kupát és mi voltunk a legjobb csapat a BL-csoportkörben - kezdte az évértékelést a portugál szakember. - Ha a Real Madrid egy másik bajnokságban játszana, könnyen megnyerné azt. De az az érdemünk, hogy versenyben vagyunk a Barcelonával, nyertünk egy címet és most is előttük állunk. Ha az ellenfelünk kevésbé végezne jó munkát, könnyebb dolgunk lenne. Gratulálok nekik a klubvilágbajnoki címhez, habár a Bajnokok Ligája megnyerése sokkal fontosabb."

A spanyol bajnokság szombat esti rangadóján a Real Madrid 6-2-es győzelmet aratott a Sevilla otthonában.

"Néha fontos, hogy meglepd az ellenfeled. Egy olyan 10-esre számítottak nálunk, mint Özil vagy Kaká. Ők az én 10-eseim, amennyiben úgy döntök, hogy játszanak. Helyettük Di Mariát játszattam, de Kaká és Özil is ugyanolyan boldog volt, mint akik a pályán voltak."

A Real Madrid 2-0-ra nyert a harmadosztályú Ponferradina ellen a spanyol Király-kupában, így a 16 közé jutásért rendezett párharc keddi visszavágója egyértelműnek tűnik.

"Az eredmény, amit az első meccsen elértünk jó, de nem dőlt el semmi. Azoknak adok bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak. Casado, Joselu, Nacho és Granero is játszani fog, remélem komolyan veszik mindannyian."

Mourinho beszélt a minimális téli szünetről is, amit szívesebben játszana végig, ahogy ezt Angliában teszik.

"Ezt követően egy hétig szünet lesz, de inkább játszanánk, mert én azt szeretem adni az embereknek, amit akarnak. Az emberek, akik szeretik a futballt, sportot akarnak nézni a szabadságuk alatt is. A játékosok művészek, akik a showt csinálják az embereknek. De elfogadjuk a helyzetet, a játékosok családja is megérdemli, hogy egy különleges hetet töltsenek velük."