Sportcsillagok Gálaestje

Mondogattam magamban, hogy biztosan nem én nyerek - Berki

  • MTI

A világbajnok tornász meglepődött azon, hogy 2010 után ismét ő nyerte az év sportolója díjat, de Gyurta Dánielnek és Vajda Attilának is odaadta volna.

Berki Krisztián tornászt és Csipes Tamara kajakost, a Ferencváros női kézilabdacsapatát, Storcz Botond kajak-kenu szövetségi kapitányt, illetve Csipes Ferenc kajakedzőt választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 54. alkalommal kiírt szavazásán. Íme, a győztesek nyilatkozatai.

Berki Krisztián, az év férfi sportolója:

"Egészen a díjátadásig mondogattam magamban, hogy biztosan nem én nyerek ismét, ugyanakkor természetesen nagyon örülök az elismerésnek. Nehéz év áll mögöttem, nem volt könnyű feladat megvédeni a világbajnoki címemet, és megszerezni az olimpiai kvótát, de sikerült, és ez a legfontosabb. El kell mondanom azonban, hogy a magam részéről akár Gyurta Daninak, akár Vajda Attilának odaadtam volna ezt a díjat, hiszen ők is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ebben az évben."

Csipes Tamara, az év női sportolója:

"Természetesen nagyon örülök a saját és édesapám elismerésének is. Mi egymás között viccelődtünk, hogy melyikünk nyerhet, de ilyen szinten nem rivalizálunk egymással. Az édesapám kisebb betegsége miatt nem tudott jelen lenni a díjátadón, de én személy szerint is örülök, hogy ő lett az év edzője. Szerencsére az irányításával dolgozó csapat egyben marad, s örülök, hogy ennek én is részese vagyok."

Szucsánszki Zita, az FTC női kézilabdacsapatának kapitánya:

"Szerintem már nagyon sokan régóta várták a női kézilabdától, hogy egy csapat elhódítson egy rangos nemzetközi trófeát. Nekünk ez sikerült, még ha ez nem is a Bajnokok Ligája volt. Ráadásul igen szerethető együttes a miénk, alig van idegenlégiósunk, s talán ezért élveztük a sportújságírók támogatását is. Noha első klubcsapatként nyertünk ezen a szavazáson, jövőre könnyen diadalmaskodhat a Győr is, ha megnyeri a BL-t, amire szerintem jó esélye van. Mi pedig címvédőként szeretnénk elődöntőbe jutni a KEK-ben, illetve itthon jó lenne egyszer megfogni a Győrt."

Storcz Botond, az év szövetségi kapitánya:

"Nagyon jól esik ez az elismerés, különösen azért, mert ezt nem csak én, hanem az egész magyar kajak-kenu sport kapta. Azt nem mondom, hogy jövőre is szeretnék én nyerni ebben a versenyben, inkább úgy fogalmazok, nagyon örülnék neki, mert akkor az azt jelentené, hogy az olimpia évében újabb nagyszerű eredményeket értek el a magyar kajakosok és kenusok."