Spanyol foci

Hét és fél év börtönt kapott a Sevilla elnöke

Egy spanyol bíróság hét és fél év börtönbüntetésre ítélte José María del Nidót, a Sevilla labdarúgócsapatának elnökét. A sportvezetőt csalásban, közpénzek elsikkasztásában és egyéb bűncselekményekben találták bűnösnek.

José María del Nidót csalásban, közpénzek elsikkasztásában és egyéb bűncselekményekben találták bűnösnek.Del Nido Marbella város egykori polgármesterével, Julián Munozzal és több társukkal közösen sikkasztottak el közpénzeket, 1999-től kezdődően, az ügyvéd végzettségű del Nido ekkor kezdett el a városi önkormányzatnak dolgozni. Az ügyészség szerint összesen hatmillió eurót tette zsebre elvégzett munka nélkül. Az ügyészség harmincéves börtönbüntetés kiszabását kérte az esküdtszéktől, végül vállalati bűncselekmények, hűtlen kezelés és egyéb vádpontokban felmentették, és a következő hét és fél évet kell rács mögött töltenie az elnöknek.

Munoz szintén hét és fél évig hűsölhet a börtönben, és mindkettejüknek kártérítést kell fizetnie a város kasszájába, del Nidónak 3, Munoznak 2,7 millió eurót. Del Nido exfeleségét bűnrészesség miatt két évre ítélték el.