Magyar válogatott

Fegyelmezett játékkal a hollandokra is veszélyesek lehetünk - Dzsudzsák

Címkék:

A magyar válogatott szélsője elismerte, hogy még formálódnia kell az Anzsinál és szoknia az orosz mentalitást.

Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott és az orosz Anzsi Mahacskala játékosa szerint pályafutása legsikeresebb évét tudhatja maga mögött. A ballábas játékos eseménydús évet tudhat maga mögött, hiszen komoly sérülés, és egy  magyar viszonylatban rekordösszegű klubváltást is tartogatott neki az esztendő.

„Hollandiában elbuktuk a bajnokságot, amit nem csak én, a csapat, hanem egész Eindhoven, kudarcként élt meg - mondta a PSV-ből az Anzsi Mahacskalához szerződő játékos. - Magyarországon akár az emlékkönyvekben is sokáig ott lehet, hogy 14 millió euróért igazolt Oroszországba. A szezonban súlyos sérülés hátráltatta, kulcscsonttörése miatt több fontos válogatott találkozót kényszerült kihagyni, sőt, csapatában, az Anzsi Mahacskalában is kiszorult a kezdőből, fordulókon keresztül nem jutott szerephez csapatában. A sérülésem nem hiányzott, de ilyen periódus mindig van az ember életében, egy labdarúgó karrierjéhez hozzátartozik. Szokatlan helyzet volt, de idő után visszazökkentem, és az utolsó meccs után már boldogan utaztam haza, hogy a BL-ben szereplő CSZKA Moszkvát is megvertük.”
Dzsudzsák Balázs szeret a válogatottban játszani

Dzsudzsák Hollandiában elfogadtatta magát, de ezt még Oroszországban nem teljesen sikerült elérnie.

„Még formálódnom kell. Sokat kell futni, ütközni, harcolni. Teljesen más országba kerültem, szoknom kell az orosz forgalmat, a mentalitást. A csapattal próbálunk játékos futballt játszani, ami hatalmas élmény a sztár csapattársakkal. Eto’óék nem azért jöttek az Anzsihoz, hogy hátradőljenek” - idézte a telesport.hu a futballistát.

Az Egervári Sándor vezette magyar válogatottra is kitért a szélső, aki már várja a világbajnoki selejtezőmérkőzéseket.

„A válogatottnál családias a hangulat, egymás gondolataiból szinte olvasni tudunk, hiszen Sanyi bácsi azokkal a játékosokkal dolgozik, akik nála már a kinevezésekor helyet kaptak, és hát jönnek is a sikerek. Persze nem értünk el semmit a csoport harmadik helyével, de legalább már volt bravúrunk is a svédek ellen. Ha fegyelmezetten, taktikusan játszunk, akkor a hollandokra is veszélyesek lehetünk, hiszen megmutattuk, hogy még idegenben is tudunk nekik három gólt rúgni."