Nemzetközi foci

Eto'o nem fellebbez az eltiltása miatt

  • MTI

Nem fellebbez Samuel Eto'o: a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgója szombaton tizenöt meccses eltiltást kapott hazájában.

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgója szombaton tizenöt meccses eltiltást kapott hazájában.A válogatott csapatkapitányát azért büntették meg, mert november 15-én nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, elmaradt barátságos mérkőzésen.
   
"Súlyos igazságtalanság történt, ezért nem lehet ilyen módon felelősségre vonni őt, szóvivő volt" - mondta Gabriel Parfait Kaldjob, a játékos ügyvédje. "Úgy tűnik, azt szeretnék elérni, hogy Samuel Eto'o befejezze a nemzetközi karrierjét".
   
A sportminiszter, vagy az államfő eltörölheti Eto'o büntetését, aki hangoztatta, hogy nem csak az elmaradt prémium miatt sztrájkoltak. 
   
A kameruniak előbb "belső adminisztrációs problémára" hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később viszont kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség. A futballisták állítólag azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.
   
Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök levélben kért elnézést az okozott kellemetlenségért, de az algériaiak ennyivel nem érték be, 770 ezer eurót követelnek a Szelídíthetetlen oroszlánoktól.  Vahid Halilhodzic, algériai szövetségi kapitány "elégedetten" nyilatkozott az eltiltás nyomán: "Igazi skandalum volt, ami történt" - mondta.
   
Az Internazionaléban házi gólkirály Eto'o augusztusban szerződött Milánóból az orosz Anzsi Mahacskalához, 27 millió euróért.