FIFA

Elvették Üzbegisztántól az U20-as női világbajnokságot

  • VNA

Kisebbfajta botrány kezd kialakulni a 2012-es női U20-as világbajnokság kapcsán, amelynek rendezési jogáról előbb Vietnam mondott le, most pedig Üzbegisztántól vették vissza.

A sport világában is ritkaságnak számítanak azok a történések, amelyek a jövőre sorra kerülő U20-as női labdarúgó világbajnokság kapcsán történnek. Első körben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ugyanis Vietnámot jelölte meg rendezőnek, a helyi szervezők viszont belátták, hogy nem tudnak eleget tenni a nemzetközi szövetség által támasztott követelményeknek, így tavaly év végén visszaadták a rendezési jogot. Bár eleinte még Új-Zéland neve is felmerült a lehetséges tartalék-rendező szerepében, végül idén márciusban a női labdarúgásban szintén jelentős múlttal rendelkező Üzbegisztán lett a beugró. A FIFA azonban az ottani előkészületekkel sem volt elégedett, így tokiói ülésén vasárnap tőlük visszavonta a lehetőséget.

A döntéshozók harmadszorra viszont már nem akarnak tévedni, így a 2012. augusztus 14 és szeptember 9 között sorra kerülő tornát ezúttal Japánra bíznák. A FIFA technikai és logisztikai nehézségekkel magyarázta Üzbegisztán „megrovását” és a torna elvételét. A hatodik alkalommal sorra kerülő női U20-as világbajnokságra - jelen állás szerint Japánba - a német női válogatott utazhat majd címvédőként.