Rali vb

Belga csapattársa is lesz Sébastien Loebnek

  • VNA

Szépen alakul a Citroën gyár csapata a 2012-es rali vb-re, az új láncszem a belga Thierry Neuville lesz a francia együttesben.

A finn Mikko Hirvonen és a katari Nasszer Al-Attiyah után újabb csapattársat szerződtetett a nyolcszoros világbajnok Sébastien Loeb mellé a Citroën gyári csapata a 2012. évi rali világbajnokság mezőnyébe. A belga Thierry Neuville is szerződést kapott a francia gyártól, aki a jövő évben sorra kerülő 13 futamból legalább kilencen indulhat. „Még nem tudom elhinni” - kommentálta a gyár bejelentését a 23 esztendős versenyző, aki Francois Duval után hat évvel az első belga, aki eljut a rali világbajnokság mezőnyébe.

Thierry Nuville 2011-ben még az IRC sorozatban vitézkedett
A Citroën csapat vezetői szerint ez a mostani döntésük egyfajta befektetés a jövőbe, hasonló, mint amilyen volt annak idején a fiatal - időközben a Loeb-árnyékából történő kikerülés jegyében a Volkswagenhez igazoló - Sébastien Ogier felkarolása is. Az idén az IRC rali sorozatban szereplő (és két futamot is megnyerő) Neuville jövőre a Citroën junior csapatában egy DS3 WRC-vel vehet részt a világbajnoki mezőnyben.